Това съобщи "Вашингтон пост" и отбеляза, че и тримата са

...
Това съобщи "Вашингтон пост" и отбеляза, че и тримата са
Коментари Харесай

Шефовете на руските спецслужби посетиха САЩ

Това заяви "Вашингтон пост " и означи, че и тримата са в листата със глобените от Съединени американски щати съветски висши чиновници.

Руската делегация е била в състав Игор Коробов, началник на Главно ръководство на Генералния щаб на съветската войска (известно преди като ГРУ), Александър Бортников, шеф на ФСБ и Сергей Наришкин, началник на Службата за външно разузнаване на Русия.

Досега имаше информация единствено за посещаване на Наришкин.

И тримата са в санкционния лист на Съединени американски щати и Европейски Съюз, като най-рано - от 2014 година - в него е Бортников.

По информация от разузнаването на Съединени американски щати тримата са се срещнали с Майк Помпейо, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, и са обсъждали битката с тероризма.

Посещението обаче става в миг, когато е оповестен "Кремълският отчет ", който включва съвсем цялото висше управление на Русия, плюс 96 от най-богатите руснаци. Точно този миг Белия дом разгласи, че няма да постанова незабавно наказания против лицата в новия лист, а един от изработилите критерии за включване на съветски жители в листата - Андерс Ослунд - упрекна върховен чиновник от Белия дом за превръщане на листата в часовете преди да бъде оповестен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР