Това съобщи в понеделник Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център

...
Това съобщи в понеделник Михаил Мизинцев, ръководител на Националния център
Коментари Харесай

Кремъл дава на цивилните да напуснат “Азовстал”

Това заяви в понеделник Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация, представен от държавната организация ТАСС.

" Подразделенията се изтеглят на безвредно разстояние и обезпечават изтеглянето на тази категория жители във всяка посока, която изберат “, сподели Мизинцев.

Той акцентира, че няма спънки за излизането на цивилни от Азовстал, като се изключи кардиналното решение на самите управляващи в Киев и командирите на националистически формирования да продължат да държат цивилните като жив щит. Стоманодобивният цех е последният кей на украинската защита в Мариупол, трансформирал се в център на най-тежките сражения в спора сред Украйна и Русия. Превземането на пристанищния град Мариупол от дълго време се преглежда като решаваща стъпка в съветската инвазия в Украйна. Причината - в случай че падне под съветски надзор, Мариупол ще обезпечи сухопътен мост сред Донбас и анексирания от Русия през 2014 година полуостров Крим.

" Ако цивилните към момента са в металургичния комбинат, ние изрично пожелаваме от управляващите в Киев неотложно да издадат подобаваща заповед на командирите на националистически формирования да ги освободят “, продължи генералът.

Путин даде ултиматум бойците да се предадат още предходната седмица, а чеченският водач Рамазан Кадиров уточни, че Мариупол ще в четвъртък. Междувременно

украинските бойци в " Азовстал " обявиха, че броени часове остават на съпротивата на Киев и борбата ще бъде изгубена. На фона на всичко това съветският президент Владимир Путин подреди " Азовстал " да не бъде щурмуван от войските на Кремъл, а да бъде обкръжен по този начин, че " муха да не прелети " в региона. Тоест - цялостна обсада. Анализатори показват, че задачата на всичко това е една - бойците и цивилните в завода да бъдат изтощени от апетит.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР