Това съобщи централата на алианса в изявление, цитирано от ТАСС

...
Това съобщи централата на алианса в изявление, цитирано от ТАСС
Коментари Харесай

НАТО губи важен руски доставчик на самолети

Това заяви централата на алианса в изказване, представено от ТАСС и Франс прес.

"Бяхме осведомени от "Волга-Днепър ", че няма да продължат услугата си след приключването на сегашния контракт в края на 2018 година ", заяви НАТО.

"Волга-Днепър " съобщи през вчерашния ден, че желае да се концентрира върху гражданския търговски бранш, само че резервира подготвеност за съдействие с всички организации за транспорт на филантропични товари и присъединяване в стратегии за унищожаване на следствията от естествени бедствия и изключителни обстановки.

Съществуващият план SALIS (Strategic Airlift Interim Solution - Временно решение за стратегически въздушен транспорт) е за краткотрайно прилагане на търговски компании за компенсиране на недостигащата на НАТО военнотранспортна авиация, която е нужна за интервенции в отдалечени военни зони. Проектът е задвижен през януари 2006 година, когато алиансът се нуждаеше от непрекъснати транспорти за интервенцията си в Афганистан.

НАТО посочи, че работи със страните от плана SALIS за изследване на разновидности за потребностите им от боен превоз от януари 2019 година

Десетте страни от НАТО, които употребяват този план, са Белгия, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Люксембург, Норвегия, Полша, Словакия и Словения.

В света съществуват единствено двадесетина самолета Антонов-124, които се имат от три компании: съветската държавна компания "Флайт Юнит ФЮ-224 ", украинската частна компания "Антонов еърлайнс ", която също е снабдител на НАТО, и "Волга-Днепър ", която е притежател на множеството съществуващи самолети от този модел.

Самолетът Антонов-124 е създаден по руско време. Той има по-голям потенциал от Еърбъс А400М и може да транспортира хеликоптери или бронирана техника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР