Това съобщи сръбското издание Danas, позовавайки се на интервю със

...
Това съобщи сръбското издание Danas, позовавайки се на интервю със
Коментари Харесай

В Сърбия искат да върнат наборната служба в армията

Това заяви сръбското издание Danas, базирайки се на изявление със сръбския министър на защитата Милош Вучевич, излъчено по телевизионния канал Hepi. По думите на Вучевич, решението е взето след в детайли разглеждане на „ общата обстановка със сигурността и актуалните проблеми, пред които е изправена Република Сърбия като военно неутрална страна “.

Според министъра, самодейността цели „ подмладяване “ и възстановяване на персоналния състав на армията, както и ефикасна подготовка на настоящите и резервистките въоръжени сили на страната.

Анализатори показват, че сръбската войска фактически има безапелационна потребност от наборници, защото. междинната възраст на военнослужещите е 44 години, като през предходната година са уволнени 12 хиляди души. От друга страна, препоръчаният четиримесечен интервал е задоволително къс, а и сръбската конституция планува различна военна работа, предоставяйки на жителите правото умишлено да откажат военна работа и да я заменят с цивилна.

Заради всички тези условия, някои политолози назовават самодейност „ частично маркетингов трик “. Възобновяването на наложителната военна работа е известна концепция...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР