Това съобщи самият Рачев в съда в Пазарджик, където трябваше

...
Това съобщи самият Рачев в съда в Пазарджик, където трябваше
Коментари Харесай

Хората събрали 130 000 лв. гаранция за кмета на Септември

Това заяви самият Рачев в съда в Пазарджик, където трябваше да се организира съвещание по делото против него за укриване на налози в изключително огромни размери. То обаче беше отсрочено за 4 юни поради искане на съдиите към прокуратурата за още документи, съобщи БНР.

Кметът изясни, че парите за гаранцията му, която беше понижена от 250 000 лв. - даже повече от нужното, са събрани от: "Съпричастни хора, които не желаят община Септември да бъде въвличана в схемата на по този начин наречените "спасители " (НПО " Да спасим Община Септември " - б.р.), цитира го в. "24 часа ".

Кметът съобщи, че е жертва на офшорни компании , които желаят единствено за себе си минералните залежи на Варвара.

"Фирмите, моите, на които съм бил шеф, са регистрирани на персоналния ми адрес, а не на Филипинските или не знам на кои острови ", разяснява Рачев.

Малко преди неговото изказване ръководителят на сдружението "Да спасим община Септември " Николай Баташки заяви пред публицисти нови частични скандални данни от инспекцията на АДФИ. По-късно той акцентира, че има офшорна компания, само че тя в никакъв случай не е взела участие в държавни и общински покупко-продажби.

По думите му от документите излиза наяве, че за интервала от януари до август 2017 година в Септември е доставяно гориво без социална поръчка от компания " Ойл транс ПЗ ", ръководена от Владимира Бояджийска - братовчедка на кметската брачна половинка Васка Рачева. Горивата били доставяни от бензиностанция в покрайнините на Септември, която е брандирана с името " Рачев ".

При друга договорка от 2016 година, за изместване на електрически дирек от пътното платно на пътя Ветрен -Славовица, осъществяването още веднъж е предоставено на компания на Бояджийска - " Строителна техника ПЗ ". Поръчката е на стойност 20 хиляди лева, без Данък добавена стойност. От своя страна Владимира Бояджийска упълномощила преместването на електрическия дирек на подизпълнители, на които платила 5000 лева, без Данък добавена стойност.

Договорът сред " Строителна техника ПЗ " и община Септември е подписан от тогавашния зам.-кмет Даниела Малешкова, която сега е народен представител от ГЕРБ .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР