Това съобщи председателят на Националния съвет по безопасност на транспорта

...
Това съобщи председателят на Националния съвет по безопасност на транспорта
Коментари Харесай

Жертва и ранени при аварийно кацане на самолет

Това заяви ръководителят на Националния съвет по сигурност на превоза Робърт Съмуолт, представен от международните организации.

Това е първият смъртен случай на борда на аероплан на американски авиопревозвач от 2009 година. Още седем души са леко потърпевши при случая.

По-късно стана ясно, че починалият пасажер на борда е 43-годишна жена на име Дженифър Риърдан, заяви Асошиейтед прес. Тя е била високопоставена служителка на банката "Уелс Фарго " и майка на две деца от град Албакърки в щата Ню Мексико.

Според разказите на очевидци единият от моторите на самолета на "Саутуест еърлайнс " е избухнал на малко под 10 000 метра височина и е счупил илюминатор, което е провокирало декомпресия в пътническия салон.

Жената е била засмукана през него при декомпресията, пасажери са й се притекли на помощ и са я издърпали назад в кабината. Тя обаче била тежко ранена и по-късно издъхнала.

Самолетът "Боинг 737 " е пътувал от Ню Йорк за Далас със 149 души на борда. Корпусът на самолета и един от илюминаторите са били развалени, посочи в официално съобщение Федералната авиационна работа.

Пилотите спуснали внезапно машината и я приземили спешно във Филаделфия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР