Това съобщи днес Мартин Съдърланд, главен изпълнителен директор на британската

...
Това съобщи днес Мартин Съдърланд, главен изпълнителен директор на британската
Коментари Харесай

Британските паспорти след Брекзит ще се правят във Франция

Това заяви през днешния ден Мартин Съдърланд, основен изпълнителен шеф на английската компания Де Ла Рю (De La Rue), която създава сегашната бургундско-червена версия на документите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди референдума от юни 2016 година за излизане на Англия от Европейски Съюз някои последователи на Брекзит приканиха за връщане на синьо-златните английски паспорти, издавани от 1920 година до 1988 година.

Актуалната сега бургундско-червена версия се създава в Северна Англия от Де Ла Рю, чийто началник заяви, че компанията е изгубила търга за новите паспорти поради по-ниските цени, препоръчани от конкуренцията.

Бих желал да поканя (премиера) Тереза Мей и (вътрешния министър) Амбър Ръд да дойдат в завода ми и да обяснят на всеотдайните ми служащи, за какво съгласно тях е рационално решение производството на един английски знак да бъде изнесено в чужбина ", съобщи Съдърланд.

Действащият контракт, който изтича през юли 2019 година, е на стойност 400 млн. бр. лири (566 млн. долара) и компанията показва, че решението на държавното управление няма да повлияе върху резултатите й през настоящата и идната финансова година.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че е провело обективен и отворен търг, с цел да обезпечи, че в последна сметка ще обезпечи на клиентите високо качество и сигурност при най-хубава цена.

Няма условие паспортите да бъдат създадени в Обединеното кралство, добави говорителка на министерството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР