Това съобщи белгийската телеграфна агенция Белга, като се позова на

...
Това съобщи белгийската телеграфна агенция Белга, като се позова на
Коментари Харесай

Белгия е избрала американските Ф-35 за превъоръжаване

Това заяви белгийската телеграфна организация Белга, като се базира на източници от държавното управление. Според организацията се чака решението да бъде оповестено тази седмица.


Вече три години Белгия търси заместители на своите самолети Ф-16, които би трябвало да бъдат извадени от въоръжение сред 2023 и 2028 година. Обявената социална поръчка е на стойност 3,6 милиарда евро.

Изборът на белгийското държавно управление е сред американските Ф-35 и европейските Юрофайтър Тайфун. В началото на октомври в генералния щаб на войска изготвиха детайлна информация за техническите аспекти на двата самолета. Според източници на държавното управление Ф-35 са по-добият избор и като механически параметри, и като цена. Един от доводите е, че те могат да придвижват атомно оръжие.

Офертата на американския производител Локхийд Мартин изтича на 29 октомври, тъй че белгийското държавно управление би трябвало в най-скоро време да разгласи избора си. Министърът на защитата Стевен Вандепют въпреки всичко заяви през днешния ден, че решението към момента официално не е взето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР