. Това съобщават сръбски медии, като цитират Щаба за извънредни

...
. Това съобщават сръбски медии, като цитират Щаба за извънредни
Коментари Харесай

Започва изтеглянето на цистерните с амоняк край Пирот


. Това оповестяват сръбски медии, като цитират Щаба за изключителни обстановки. В града към момента е в действие бедствено състояние до извозването на цистерните. Изваждането на цистерните стартира през днешния ден и ще продължи минимум пет-десет дни, оповестиха от Щаба за изключителни обстановки.

Живеещите наоколо хора ще бъдат евакуирани и още веднъж ще бъде затворено придвижването по част от кулоар 10. Според последните измервания във въздуха няма амоняк. Във водата на река Нишава обаче има превишение на нормите.

Животът в Пирот стартира да се възстановява. Детските градини и учебните заведения към този момент работят обикновено, като се изключи учебните заведения в селата Станичене, Сопот и Цървенчево, близо до мястото на случая, където се обърна цистерната с амоняк.

Командващият щаба сподели, че бедственото състояние в Пирот към момента не е анулирано, тъй като заплахата не е отминала.

„ Когато се извадят цистерните, тъй като тогава ще би трябвало още веднъж да се блокира придвижването по автомагистралата. В радиус от 500 метра до километър може да се наложи евакуация на хора “, споделиха от щаба.

Вагон с амоняк се прекатурна в неделя на железопътната линия сред Пирот и Станичене, при което газът изтече в атмосферата. Двама души починаха, а повече от 50 души бяха приети в болница заради признаци на отравяне с амоняк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР