Това съобщава в. "Журнал дю диманш", цитиран от Франс прес.

...
Това съобщава в. "Журнал дю диманш", цитиран от Франс прес.
Коментари Харесай

Франция се отказа да кандидатства за ЕКСПО 2025

Това оповестява в. "Журнал дю диманш ", представен от Франс прес.

Отказът се съдържа в писмо, адресирано до Паскал Лами, някогашния шеф на Световната комерсиална организация и сегашен президент на организацията Група за публични ползи ЕкспоФранс, която предлага Франция да е хазаин на ревюто.

В писмото Филип се аргументира със структурните недостатъци на икономическия модел на френското предложение за домакинство. В подтекста на излекуване на публичните финанси, Филип отхвърля да натоварва бъдещето на Франция с спомагателни и невъзможни за управление задължения.

Кандидатурата на Франция бе препоръчана в края на септември. Според сюжетите, заложени в нея, се планираше ревюто да бъде посетено от сред 35 и 40 милиона души. Според един от сюжетите се планираше даже оптималната посещаемост от 65 милиона души.

Но при възможна по-ниска посещаемост, колкото да вземем за пример беше тази на ревюто в Милано (20 милиона посетители) ще има спад в предстоящите доходи от 1,3 милиарда на 455 милиона евро, което съставлява риск за публичните финанси, съгласно френския министерски съвет.

Като мотив за изтеглянето на Франция Филип показва и неналичието на частни сътрудници, подготвени да се ангажират в организирането на семейството.

Изтеглянето на Франция проправя пътя за трима други претенденти - Русия (Екатеринбург), Япония (Осака) и Азербайджан (Баку). Изборът на хазаин ще бъде разгласен на 15 ноември, а ревюто ще се организира от 1 май до 31 октомври 2025 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР