Това съобщава , публикувайки интерактивен материал с позициите и постиженията

...
Това съобщава , публикувайки интерактивен материал с позициите и постиженията
Коментари Харесай

NYT: Битката за Донбас вероятно е последната голяма офанзива на Русия в Украйна

Това оповестява, публикувайки интерактивен материал с позициите и достиженията на украинските и съветските войски на фронтовата линия, предава УНИАН.

В публикацията се споделя, че даже след несполучливия опит за завладяване на Киев, съветското военно командване попада в остарелия капан, разпръсквайки силите си на прекалено много места по едно и също време. След месец на дейна атака в Донбас, Руската федерация може да се „ похвали “ единствено с завладяването на Попасна и Мариупол. И в двата случая обаче въоръжените сили на Украйна им разрешиха да създадат това.

Сега съветските войски се придвижват на север от Попасна с вярата да обкръжат украинските сили в Северодонецк, създавайки там „ втори Мариупол “. Най-вероятно украинските военни ще задържат града допустимо най-дълго, като в същото време се пробват да нанесат допустимо най-вече вреди на окупаторите.

Изданието написа още, че тези победи не са задоволителни за Русия, с цел да получи надзор над Донбас. Освен това съветските войски, за разлика от Украйна, нямат надеждни доставки на военни и съоръжение. Колкото повече руснаците напредват, толкоз по-дълги стават техните линии за доставяне и толкоз по-уязвими са те от украинските контраатаки. Поради тази причина Русия би трябвало да преразположи войските си, с цел да отбрани към този момент превзетата територия.

Руснаците имат лимитирано време, с цел да дадат нов подтик на офанзивата и да реализират осезателен прогрес. След това те ще бъдат принудени да заемат отбранителни позиции и ходът на войната ще се забави. Ето за какво специалистите са сигурни, че борбата за Донбас ще бъде последната огромна атака на Руската федерация в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР