Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог),

...
Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог),
Коментари Харесай

Водещите волейболни клубове поискаха смяна на Данчо Лазаров

Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог), Черно море и Славия при мъжете и първенецът при дамите Марица. Всички те упорстват за привикване на изключително общо изборно заседание на 16 януари следващата година. Съгласен с тяхното искане за завършек на ерата “Данчо Лазаров” е и втородивизионният Виктория Волей.

" Поканихме да обявим основаването на предприемчив комитет, целящ да провокира изключително общо заседание на БФВ и на него да се избере нов ръководител на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е извънредно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището на българския волейбол. В общи линии, ние имаме вяра, че имаме потребност от федерация, която се грижи за клубовете, която подкрепя съответно работещите клубове. И една федерация, която да насочи напъните си към ДЮШ, тъй като всички виждаме резултатите на представителните тимове, само че тези резултати бяха заложени в миналото”, съобщи президентът на ВК Левски Владо Николов, представен от Спортал.
Атаката против Лазаров идва тъкмо когато породи ново високо напрежение сред него и вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев. В началото на седмицата именитият волейболист разгласи обществено, че УС е свикал на 20 декември в Казанлък изключително общо заседание, на което той ще бъде изваден от управата като неуместен. Целта на това деяние съгласно Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, тъй като по правилник може да бъдат избирани единствено членове на УС.
" Клубовете от инициативния комитет за свалянето на Данчо Лазаров ще участват на това заседание, с цел да не позволен почистване на сметки “, сподели още Владо Николов. В годините той беше прочут като доста непосредствен човек точно на Лазаров.

Успоредно с това той насочи молба към министъра на младежта и спорта Красен Кралев да забави финансирането на БФВ до 16 януари, тъй като практиката показвала, че “на клубове, разрастващи малко или никаква активност, са раздавани държавни пари в седмицата след общо събрание”. С това той загатна за корупция в БФБ.

" Ще бъде доста мъчно да се свика това общо заседание. Пращат се знайни и незнайни емисари, които заплашват клубове. Предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това заседание ще участват 30 " мъртви " клуба, които са там единствено да гласоподават. Точната численост ще я имаме скоро, само че не са един и два, а повече от 20. Те не развиват активност, а имат право на глас. Отправям апел към всички хора, които се занимават с волейбол. Не се опасявайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро ", продължи Николов.

" 130 клуба би трябвало да гласоподават. Ясно е защо направиха събранието на 20 декември, с цел да махнат Любо Ганев от УС и да не може да бъде претендент на опозицията. Ние търсим човек, към който да се обединим и да извърши смяната, която желаеме. Те не могат да махнат целия директорски съвет. Ние не сме задоволително опитни като господин Лазаров в тези апаратни игри. Опитахме се и разбрахме, че тези номера ги използва и употребява съвършено ", съобщи още той.

Шампионът и хегемон при дамите в последните години ВК Марица е един от основателите за свалянето от власт Лазаров.

“Тази концепция не е от през вчерашния ден, тя зрее от една година. Фактът, че до момента не сме се опитвали да създадем това, което вършим сега, беше подбуден от това, че всички имахме друга работа. И чакахме нещата да тръгнат по друг метод. Това обаче не се случи и бяхме принудени да действаме”, съобщи президентът на Марица Илия Динков.

“Изпълнителният комитет е формиран от 10 от водещите клубове в страната, без да желая да наскърбявам никой или да омаловажим напъните на останалите. Това са Левски, ЦСКА, Марица, Хебър (Пазарджик), Виктория Волей, Добруджа 07, Марек Юнион-Ивкони, Пирин (Разлог), Славия и Черно море. Всички ние заставаме с лицата си и се надяваме да намерим задоволително на брой съидейници измежду нашите колеги”, сподели още той.

“Знаете позицията на ЦСКА през годините. Тя е била неуклонна, дружно с тази на Марек през последните 10-15 години. Представете си до каква степен сме стигнали, че сега сме се събрали толкоз доста от клубовете, които през годините по този начин или другояче са били във федерацията. Както сподели Владо, времето е настъпило. В момента федерацията още веднъж работи по този метод, по който е работела в последните години. В момента представители на федерацията са тръгнали из България, изнудват, заплашват, само че не схващат, че това време мина”, разгласи шефът на ЦСКА Александър Попов.

“Непрекъснато ни звънят клубове, дребни, извинявайте за кавичките, които търпят рекет. Опитваме се да бъдем положителни. Имаме някои опорни точки, които са положителни както за клубовете, по този начин и за целия български волейбол.
Ако се стигне до общо заседание, никога няма да бъдем реваншистки настроени. Тези, които не са до нас сега, не са наши врагове. Преди няколко години при сходна организация имаше надалеч по-крути ограничения. Има голямо количество работещи клубове, работещи членове на тази федерация, и управителни такива, които наложително би трябвало да продължат да работят. Разбира се, би трябвало да бъдат изключени хора от УС, които са там, единствено с цел да подвигат ръка за Данчо Лазаров.

Много значимо е посланието, което даваме. Ако успеем да предизвикваме общо заседание и да изберем нов президент, работещите дребни и огромни клубове би трябвало да бъдат свободни и спокойни”, съобщи още треньорът и президент на “червените”.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР