Това са първите горещи дни, лятото тепърва предстои, а с

...
Това са първите горещи дни, лятото тепърва предстои, а с
Коментари Харесай

Горещо: най-честите грешки, когато искаме да се разхладим

Това са първите горещи дни, лятото занапред следва, а с него и жегите. Има ограничения, с които опитваме да се разхладим, само че те не са от изгода за здравето. Правим ги по-скоро по инерция.

Ето няколко хрумвания от експерта на parents.fr , които ще са от помощ.

Да пием, само че не прекалено и не ледено  

Когато на открито е доста горещо, човек има предпочитание да глътне на екс нещо ледено. Това обаче не е добра концепция. Защото „ студеният воден удар “ гълта сила, която тялото по-късно компенсира, с цел да се затопли. Ефектът е противоположен на това, което задачите.

От друга страна изпиването на огромно количество студена вода може да аргументи болки в стомаха и да докара до диария. По-разумно е да пиете вода с температура на околната среда или хладка, само че не и ледена. Важно е да се пие постоянно, на дребни порции, не едновременно. Препоръката на лекарите е да се заобикаля алкохол, подсладени питиета, диуретични напитки като кафе. Най-добре е да заложим на водата.

Студен душ

Той има същият резултат като студената напитка. Рязката разлика в градусите в стаята и на водата, ще принуди тялото да компенсира. Ако вземете леден душ директно преди лягане, това пък ще затрудни заспиването. Така че изберете ободрителен душ, само че не мразовит. Едно изключение: в случай че краката са отекли и подути, насочете ледената бликам единствено към към тях.

Климатикът на студено

Имате предпочитание да се разхладите – бързо и незабавно. Готови сте да извършите дома си хладилна камера, с цел да си отдъхнете от жегата на открито. И това ще е неточност. Когато на открито е над 30 градуса, рационалната температура, която би трябвало да поддържате в дома си,  е 25 градуса, не по-студено. Избягвайте внезапните температурни разлики.

Да спите на вентилатор

Не добра концепция, също както студения въздух от климатика. Избягвайте също по този начин да насочвате струята против лицето си, тъй като това ще пресуши лигавиците на носа и на гърлото. Най-разумно е да настройките вентилатора на кръгово придвижване, с цел да охлажда отмерено цялата стая.  Да пуснете пелена през количката

Много родители, с цел да защитят бебето от слънчевите лъчи, закриват отвора на количката с пелена или шал. Това е неприятна концепция. Вътре става прекомерно горещо с резултата „ на фурната “. Предпазвайки бебето от слънцето, допринасяте за прегряването му, тъй като в затвореното пространство температурата бързо се покачва. 

Без значение каква е материята на покривалото, към бебето въздухът престава да циркулира. Експеримент сочи, че в случай че на открито температурата е към 22°С, а количката остане покрита единствено за 1 час, градусите вътре се покачват до 34°С. Това се случва даже, когато пред него е спусната тензухена пелена. 
Затова би трябвало да осигурите проветрение.

Източник: Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР