Това са първите Android смартфони със сигурно лицево разпознаванеДвата нови

...
Това са първите Android смартфони със сигурно лицево разпознаванеДвата нови
Коментари Харесай

Pixel 4 и 4 XL – нов дизайн и подобрени камери

Това са първите Android смарт телефони със несъмнено лицево различаване

Двата нови смарфона на Гугъл – Pixel 4 и Pixel 4XL (снимка: Google)

Гугъл разгласи публично новите си смарт телефони Pixel 4 и Pixel 4 XL, едни от най-коментираните устройства в последните месеци . Очакването си струваше – двата модела идват с нов дизайн, усъвършенствани камери и редица други функционални усъвършенствания.

Pixel 4 и 4 XL са снабдени с двойни задни камери, 90Hz екран, новаторско лицево различаване и неповторими функционалности като засичане на автомобилна злополука. На събитието в Ню Йорк през вчерашния ден Гугъл сподели също безжичните слушалки Pixel Buds 2, компютъра Pixelbook Go Chromebook, смарт представител Гугъл Nest Mini и смарт рутер Nest Wifi.

Цените на Pixel 4 стартират от $799 за 64GB версия и $899 за Pixel 4 XL, или с към $300 по-евтино от миналогодишните Pixel 3 устройства. И двата модела се оферират в черно, бяло или оранжево. Купувачите в Съединени американски щати могат да надстроят всеки от телефоните до 128GB против $100. Предварителните поръчки към този момент са отворени, а доставките ще стартират от 24 октомври.

Pixel 4 се отличава с нов дизайн и квадратен детайл откъм гърба за камерите. Отпред са ситуирани селфи камерата и датчици за отключване посредством лицево различаване. Двата смарт телефона са единствено с милиметър по-големи и са по-тежки от миналогодишните Pixel 3 и 3 XL. Покрити са начело и откъм гърба с Gorilla Glass 5, а също по този начин са устойчиви на прахуляк и вода по стандарта IP68.

И двата телефона разчитат на процесор Snapdragon 855, имат по 6GB RAM в общоприетата настройка и безжично зареждане. В долната част ще намерите стерео високоговорители и USB-C порт.

Любопитното е, че батериите на Pixel 4 и 4 XL са с по-нисък потенциал от тези на Pixel 3 и 3XL. Но операционната система Android 10 би трябвало да помогне за оптималната успеваемост на батерията.

Някои от най-големите промени са начело и най-много в новия 90Hz OLED екран на Pixel 4. Този екран се освежава 90 пъти в секунда, което прави графиките и анимациите да наподобяват гладки, а текстът изострен. За съпоставяне, множеството телефони, продавани през днешния ден, имат 60Hz екран.

Новите смарт телефони на Гугъл идват на цени от $699 (снимка: Google)

В взаимозависимост от това какво наличие се демонстрира на екрана, Pixel 4 автоматизирано превключва сред честотите на освежаване, с цел да усъвършенства най-добре продуктивността и да понижи изтощаването на батерията. Така че, в случай че четете имейл известие, екранът може да падне до периодичност на освежаване 60 пъти в секунда, само че в случай че разглеждате Instagram, честотата се подвига до 90Hz. Можете да поддържате екрана на Pixel 4 на непрекъснати 90Hz, в случай че решите.

Pixel 4 има 5,7-инчов екран, който е по-голям от 5,5-инчовия на Pixel 3, до момента в който Pixel 4 XL идва с 6,3-инчов екран, същия като на миналогодишния Pixel 3 XL.

Новите екрани имат и функционалност, наречена Ambient EQ, която приспособява цветовата температура на екрана, тъй че цветовете да наподобяват по-естествени при разнообразни обстановки на осветяване. Можете да включите или изключите Ambient EQ.

Впечатляваща е функционалността Motion Sense. Тя употребява композиция от датчици, инфрачервени лъчи и дребен радар, който ви разрешава да отключите Pixel 4 с лицето си. Pixel 4 и 4L са първите телефони с Android с задоволително несъмнено отключване с лице, с цел да се употребяват за заплащания с Гугъл Pay.

Може би най-очевидната смяна в дизайна са задните камери. Всички предходни генерации на Pixel имаха единствено една задна камера, само че Pixel 4 разполага с две камери, сгушени в квадратен масив. Основната камера е същата 12-мегапикселова като в Pixel 3, с широкоъгълен обектив f / 1.7. Новата f / 2.4 „ телефото ” камера има 16-мегапикселов датчик и обезпечава 2x оптично нарастване.

Гугъл е избрал телефото камера вместо по-модерната ултра широкоъгълна камера, защото счита, че увеличението (зумването) ще бъде по-важно за притежателите на Pixel. Системата с двойна камера носи куп усъвършенствания и нови функционалности. Night Sight, да вземем за пример, която започва с Pixel 3, към този момент е способна да прави фотоси на звезди – можете да станете астрофотограф, употребявайки единствено телефона си.

Pixel 4 и 4XL ще се оферират в три разнообразни цвята (снимка: Google)

Когато вършиме HDR Plus фотоси, Pixel 4 към този момент демонстрира обзор онлайн по какъв начин ще наподобява фотографията, преди да я извършите. На Pixel 3 трябваше да изчакате секунда, с цел да може телефонът да обработи данните, преди да видите по какъв начин наподобява крайното ви изображение. Гугъл също по този начин е добавил двойни плъзгачи, които ви разрешават да коригирате акцентите и сенките.

Снимките в портретен режим към този момент се основават благодарение на двете задни камери. Гугъл твърди, че това усъвършенства ръбовете на обектите по отношение на предходните телефони Pixel. Вече имате опция да вършиме фотоси в широкоъгълен портретен режим. Всички тези усъвършенствания се задвижват от нов чип Neural Core, който обработва данните локално на Pixel 4.

Липсват двойните селфи камери на Pixel 3 – Гугъл е избрал решения с една 8-мегапикселова камера с по-широко поле на видимост по дифолт. Видеото значително остава същото, само че в този момент е налично и предаване на аудио транскрипции в действително време, което прибавя надписи към видеоклиповете, до момента в който ги записвате.

Нова е и версията на Гугъл Assistant, която е по-добре интегрирана в телефона. Все още можете да го задействате, като стиснете телефона в профил или като кажете: „ Хей, Гугъл ”, само че също по този начин и с плъзгане по диагонал нагоре от един от долните ъгли на телефона. Гугъл споделя, че гласовите команди са усъвършенствани и че телефоните имат по-добър надзор на приложенията, контекстуални команди и варианти за шерване.

Невронното ядро, което зарежда камерите, се употребява от Pixel 4 и за разкриване на автомобилни произшествия. Функцията е част от приложението за сигурност, което сега е налично единствено в Съединени американски щати. Ако консуматор попадне в тежка автомобилна злополука, телефонът ще откри това автоматизирано и ще се обади на 911.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР