Това са особени избори, Северна Македония избира между реставрацията и

...
Това са особени избори, Северна Македония избира между реставрацията и
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Северна Македония избира между реставрацията и нормалността

Това са особени избори, Северна Македония избира сред реставрацията и нормалността, разяснява в предаването „ Тази заран “ журналистът Любчо Нешков.

Северна Македония се ръководи от служебно държавно управление от януари, когато министър председателят Зоран Заев подаде оставка, откакто Европейски Съюз не дефинира дата за договаряния със страната. Жителите на страната започнаха от през вчерашния ден да гласоподават за нов парламент в първите избори в страната след смяната на конституционното й име.
Предсрочните избори в Северна Македония започнаха с три месеца забавяне Провеждането им се забави поради пандемията от ковид
Реставрацията, по думите на Любчо Нешков, това е опозицията, която имаше благоприятни условия след тежките решения на ръководещите, да промени своя курс и да поеме ръководството.

„ Тя обаче заложи на тотална борба със съседите. ВМРО-ДПМНЕ не приема контракта с България, не приема смяната в името и залага на етническо напрежение, уточни Нешков.

Според него от другата страна е блокът на Зоран Заев, който се пробва да оправдае икономическите провали и компликации, които изпитва страната, с триумфа в премахването на изолацията.

„ В основата на антибългарската акция е партията на Зоран Заев – това е групировката, която е построила своето битие на тази база “, счита Нешков.

В изискванията на карантината българската страна оказа помощ на над 15 000 македонци, изпаднали по гари и летища, да се приберат в страната си, напомни той.

По думите му македонското общество е изтощено и предизборната акция е била примитивна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР