Това са областите Стара Загора, Силистра и Бургас Грипна епидемия

...
Това са областите Стара Загора, Силистра и Бургас Грипна епидемия
Коментари Харесай

Грипна епидемия в няколко области на страната

Това са областите Стара Загора, Силистра и Бургас

Грипна зараза е оповестена за област Стара Загора . Тя влиза в действие от на следващия ден, а от сряда се стопират и образователните занятия в района за три дни, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. През последната седмица в област Стара Загора се регистрира внезапно повишение на респираторните болести, като стойностите са близо до епидемиологичните, изясни лекар Таня Перчемлиева от РЗИ, представена от БНР. " Ежедневно регистрирахме по 60-65 респираторни болести. В област Стара Загора през последната седмица са регистрирани 264.84 на 10 хиляди население, което е покрай 300 за оптималната граница за оповестяване на грипна зараза в региона ".
За да се спре разпространяването на грипните простудни болести, от на следващия ден се лимитират провеждането на профилактични и планови дейности в лечебните заведения, детските и женски съвещания, имунизациите и свижданията в лечебните заведения.

Грипна зараза е оповестена от на следващия ден и в област Силистра . Училищата към този момент ще продължат да работят. Броят на болните от остри респираторни болести и грип в Силистренско е 329 на 10 хиляди, демонстрират данните на РЗИ, събрани от персоналните лекари в региона, заяви шефът лекар Теодора Начева. Самолечението не е целесъобразно, сподели лекар Начева. " Когато става дума за грипна зараза, аз не бих споделила, че би трябвало да желае пациентът да си помогне самичък, тъй като никой не знае по какъв начин ще се развие инфекцията и какви благоприятни условия и затруднения могат да се получат. "
Антибиотиците не оказват помощ при грип, а антивирусните препарати би трябвало да се изпишат от доктор, предизвести още шефът на Силистренската здравна ревизия.

Обявиха грипна зараза за цялата Бургаска област . Учебните занятия ще бъдат спрени от на следващия ден до петък, 18-и януари, стана ясно след съвещание на регионалния епидемиологичен щаб.

Няма съображение за оповестяване на грипна зараза във Варна и региона, данните демонстрират, че заболелите са 129 на 10 000 души, което е под междинната стойност за страната – 148 на 10 000. Директорът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова сподели, че най-вече заболели има във възрастовата група над 65 години, на второ място са хората от 30 до 64 години, минимум са заболелите деца и възпитаници. В началото на идната седмица ще станат известни новите резултати за болните от грип, при увеличена заболеваемост в някои от образователните заведения е допустимо да бъде оповестена грипна почивка единствено за съответното учебно заведение, добави доктор Михайлова.

Ямбол е на прага на грипна зараза. Само за седмица броят на заболелите от простудни болести в региона е фрапантно повишен. Броят на заболелите от остри респираторни болести за няколко дни е достигнал 217 на 10 000 души и това са стойностите за предепидемиологична обстановка, осведоми шефът на РЗИ Ямбол доктор Лиляна Генчева. Засега най-голяма е заболеваемостта на групата от 0 до 4, следвана от групата от 5 до 14 години и от 30 до 64. Ако броят на болните продължи да пораства, в четвъртък ще заседава Kомисията за битка с грипа, с цел да набележи ограничения против разпространяването. Грипна зараза в Ямбол се афишира при заболеваемост от 358 заболели на 10 000 души население.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР