Това са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако

...
Това са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Само отговорите на Цветанов няма да са достатъчни

Това са естествени ходове за изпускане на напрежението, само че в случай че се чака единствено този ход да изпусне напрежението, това няма да се случи. Големият въпрос е за Цветан Цветанов. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия социологът Кольо Колев във връзка абсурда с жилищата на властта, довел до оставките на министъра на правораздаването Цецка Цачева и зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

Оставките не би трябвало да ни изненадват – това е стилът на Борисов. При мащабите, с които се разраства тази драма в навечерието на избори, близо е до мозъка, че упорствиото нанася доста по-големи вреди в сравнение с да се отстъпи крачка обратно, съобщи политическият анализатор Георги Харизанов.

Действията на Цачева да придобиеш жилище на данъчна оценка когато си министър, е безразсъдно, тъй като по този метод се укриват налози. Големият въпрос е с огромния – Цветан Цветанов. Не става въпрос за данъчни оценки, а за нещо доста по-сериозно – че за 10 години във властта той внезапно цъфва с апартамент в центъра на София, който по пазарни цени коства към 1,6 млн. лв.. Което значи, че се е замогвал месечно с 15 000 лв., на ден – 500 лв., когато цялостен живот е бил на чиновническа заплата, съобщи Кольо Колев.

Големият проблем е персоналният асансьор на този човек, който преди 10 години излиза гол като пушка от Министерство на вътрешните работи, а след 10 години се снабдява с частен асансьор. Аз си направих труда да ревизира – един подобен асансьор коства колкото дребен апартамент, отбелязва социологът.

Ако Цветанов не даде допустим отговор, имиджовият удар за ГЕРБ ще бъде доста огромен, добави той.

Не имам вяра, че ГЕРБ ще рухне от неналичието на Цветанов. Ако той бъде отхвърлен като ръководител на предизборния щаб, това ще бъде тежък удар в организационно отношение, само че в имиджово отношение ще бъде доста добре. Не ми се ще да съм на мястото на Борисов, който би трябвало да реши дали да резервира лицето на партията или да остане с това много съществено леке, сподели още Кольо Колев.

Винаги, когато си на обществена служба, би трябвало да изнасяш, информация за приходите си. Г-н Цветанов получава заплащане от две места – от партия ГЕРБ и от обществената си служба. Той ще даде отговори, откакто се върне. Но единствено отговорите няма да са задоволителни. Средната класа и дребният бизнес са не по-малко изнервени от абсурда с жилищата от хората с ниски приходи. В случая не виждам да има престъпление, само че явно има доста огромен етичен проблем, който не може да бъде решен единствено с обяснението, че всичко е законно. Още първоначално този метод беше неправилен, разяснява Георги Харизанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР