Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и

...
Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и
Коментари Харесай

Честито: Български Евродепутати Вкараха Убийствения План Макрон!

Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков ( " Презареди България " /ЕКР).

Ако те бяха в залата, щяха да извърнат вота, който бе изгубен със 156 на 154 гласа.

Във Facebook страницата си Николай Бареков написа, че не е взел участие в гласуването " ЗА бизнеса на транспортните олигарси " и по този начин поддържа по-добрите условия на труд за българските служащи.

" Изпълних волята на моите гласоподаватели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните приходи, обществено състояние и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в Съединени американски щати търсен от медиите политик, в този момент се слагат на мястото на един елементарен български водач на ТИР ", съобщи още той.

" Бесен съм от този резултат! Това " пакетче " няма да стане. Ще кажа " forget about it " (забравете за това). В сряда ще има ново гласоподаване. Очаквам следващото делене, цялостна готовност. Днес литовците не съумяха да дойдат, заради проблеми с трафика над Европа. Имаме още гласувания, по-късно триалози ", разяснява обаче министърът на превоза Росен Желязков.

" В момента няма да приказвам за тези два гласа, които не ни доближиха, ще приказвам с признателност към тези, които отидоха, направиха безчовечен старания, с цел да го създадат. Днес в 12.00 часа ми писа Курумбашев, сподели, че самолетът не може да излети поради трафик във Франкфурт. С РВД направихме невъзможното, с цел да създадем допустимо най-късата писта, с цел да могат нашите 7 члена в самолета да стигнат в точния момент в Страсбург и в действителност с два гласа не ни доближиха да решим окончателно този въпрос ", разяснява Желязков.

По думите му със 17 члена страната ни е могла да реши проблем на половин Европа.

" Виждате, че гласовете бяха 154 на 156. Какво значи това? Означава, че Европа е разграничена даже в Европейския парламент. Ние не сме разграничени, ние сме единни. Не разясня аргументите, може да са съществени, може да има проблем, ще ги разберем в допълнение. Това, че можеше да го решим, е причина да ни е гняв. В момента загубихме нашия мач в последната секунда на продължението. Имаме потребен ход. Това, че сме разграничени с два гласа в 700-членният Европейски парламент демонстрира, че Европа е разграничена и то освен на групата на единомислещите и Алианса, а с доста други страни, които не са удовлетворени от този пакет ", добави министърът.

Източници от Екологичен потенциал прецизираха за Българска телеграфна агенция, че решението дневният ред да не се трансформира е било взето с два гласа повече против гласувалите за смяна или с " въздържал се ". Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни заяви, че най-рано на следващия ден следобяд евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 оферти за промени в направените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са оповестени даже на британски език.

При гласуването на измененията пленарната зала би трябвало да се произнесе текст по текст. Евродепутати означиха, че се преследват само политически цели, щом до момента в транспортната комисия не е било реализирано единодушие. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков дефинира днешното решение като една от най-големите неточности и разяснява, че гласуването в сряда ще бъде " мятане на зарове ".

По-рано през днешния ден представители на множеството групи в Европейския парламент обявиха, че няма да поддържат предлагането евродепутатите тази седмица да обсъдят и гласоподават промени в разпоредбите за активността на превозвачите. Мненията бяха изразени на конференция на всички парламентарни групи. Дневният ред на сесията на Екологичен потенциал планува измененията да бъдат разисквани в сряда, само че през днешния ден е допустимо точката да отпадне.

Представители на управлението на Екологичен потенциал оповестиха, че предлагането за отпадане към този момент е импортирано и ще бъде разисквано този следобяд. Те прецизираха, че има над 1800 оферти за промени в текстовете, импортирани от парламентарната комисия по превоз и обхванати в три обособени отчета.

Групата на Европейската национална партия заяви, че е разграничена и ще гласоподава с " въздържал се " по предлагането за отпадането на точката от дневния ред. Ако се стигне до гласоподаване на предлаганите законови промени, евродепутатите от тази група ще гласоподават по съвест.

Социалистите и демократите също признаха за огромни разделения в своите редици, само че още не са определили окончателното си решение.

Европейските консерватори и реформатори означиха, че няма единодушие по препоръчаните промени и дефинираха това като извънредно. Явно предложенията са доста спорни, не може да се реализиран отстъпки, въпросът би трябвало да се остави за идващия Екологичен потенциал, разясниха те.

Групата АЛДЕ се опълчи на отлагането на препоръчаните промени. Либералите също признаха, че са разграничени.

Зелените показаха предпочитание законодателните оферти да не бъдат одобрявани, тъй като не реализират задачата за по-добри правила за интернационалните пътни транспорти.

Групата " Европа на свободата и директната народна власт " съобщи, че споделя визията на Европейската федерация на превозвачите за нужда от отсрочване на решенията. Групата " Европа на народите и свободата " също е срещу гласуването на променените правила.

Българските превозвачи се подвигат на митинг в Страсбург и в София поради пакета " Мобилност ". В сряда над 200 представители на сектора с жива верига ще блокират Европейския парламент в Страсбург, в случай че в понеделник в дневният ред бъде включено гласуването на пакета " Макрон ".

Превозвачите заплашиха да палят коли пред Европарламента и с камиони да блокират пътища в Страсбуг, в случай че новите ограничения влязат в действие. Към тях ще се причислят и сътрудниците им от Румъния, Полша, Унгария и Литва.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР