Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99,

...
Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99,
Коментари Харесай

Ръкавиците Паднаха! Елена Йончева Намеси Лично Бойко Борисов В Апартаментгейт!

Това са компаниите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е притежател на ИПОН-Агенция за сигурност и защита. Според информации на комерсиалния указател, откакто Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов подписва голям брой покупко-продажби за недвижими парцели в София и изключително за парцели в с. Иваняне, настояват от Българска социалистическа партия.

Вторият сигнал е за осъществени заменки в интерес на братовчед му Радослав Иванов - за терен на най-комуникативното място в Люлин. В сигнала до прокуратурата се споделя, че анализът на решението на СОС, справката за собствеността на " Монтенегро 1 " ООД и вписването на контракта за подмяна обосновават извода, че сдружението на Радослав Венциславов Иванов ( " Братовчеда " ) получава общински парцел от 1065 кв.м. на стойност 197 764 (сто деветдесет и седем хиляди седемстотин шестдесет и четири) лв. против апартамент в Ботунец и гарсониера на обща стойност 69 984, 04 лв., написа Дир.бг.

Логичен е въпросът дали разликата сред стойностите на сменените парцели в размер на 127 796, 96 лв. е цената на посоченото обвързване на компания " Монтенегро 1 " ООД за своя сметка да проектира и построи пътна права свързваща ул. " Филиповско шосе " и бул. " Панчо Владигеров ", както и да проектира и построи ВиК оборудванията, осветяване и пътна настилка о.т. 322 през о.т. 323 до свързване с о.т. 324. Ако това е по този начин, дали посоченото обвързване е изпълнено и дали изобщо коства толкоз - пита Йончева в сигнала.

По-рано денем Йончева разяснява, че покупко-продажбите демонстрират, че с изключение на всичко друго, Радослав Иванов ( " Братовчеда " ) изкупува парцелите към къщата на премиера в Банкя и че има обосновано подозрение, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) е купил парцел ведно с етаж от издигнатата в него къща и гараж, който парцел още веднъж е наоколо, съседство с тази на Борисов и по-точно зад неговата къща. " Тези други покупко-продажби ме карат да подам сигнал до основния прокурор да образува инспекция, която да откри източника и размера на приходи на Радослав Иванов ( " Братовчеда " ), с които купува посочените парцели и най-много - употребява ли се с подкрепи при закупуването на парцели на занижени цени, неотговарящи на пазарните. Радослав Венциславов Иванов ( " Братовчеда " ) взе участие, като притежател и шеф в редица търговски сдружения, от които най-вече се открояват тези, свързани със строителството на недвижими парцели - " Хай строй " ООД, ЕИК 131378629 и " Монтенегро 1 " ООД ", написа още Йончева.

Третият сигнал до прокуратурата е по отношение на това, че " Братовчедът " Радослав Иванов е съучастник с Иван Саздов във компания " Бетон 2 " ООД. Саздов съставлява офшорната компания " Palms Enterprises " (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на " EMA BGS SL ", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния татко. Адресът на компанията е същият като на така наречен къща в Барселона - ул. " Францеск Рибалта " 8. В сигнала Йончева моли да бъде разпоредена инспекция, която да откри налице ли са данни за свързани лица във връзка с представляващите по закон и компетенции сдружения, както и вероятно за закононарушения свързани с пране на пари и/или проведена незаконна група за пране на пари.

Сигналите до прокуратурата са регистрирани с номера: PRB201901622650I, PRB20190162225006I и PRB201901622771.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР