Това са част от предложените от ВМРО и приети на

...
Това са част от предложените от ВМРО и приети на
Коментари Харесай

Парламентът прие промените в ЗСУ предложени от ВМРО

Това са част от препоръчаните от Вътрешна македонска революционна организация и признати на първо четене от Народното събрание през днешния ден промени, които бяха направени в Закона за обществените услуги .

Текстовете бяха направени и вкарани от съпредседателя на ПГ „ Обединени патриоти “ и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов и депутата от Вътрешна македонска революционна организация и член на обществената комисия в Народно събрание Александър Сиди преди месец, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

От трибуната депутатите от Вътрешна македонска революционна организация отстояха главните правила, за които Организацията се бори години наред, а точно опазване на смисъла на фамилията като съществена единица на обществото, опазване на традицонните за българското общество полезности, цялостна протекция на детето от страна на страната, както и ограничение намесата на неправителствените организации в публичния живот на страната.

Не на това мнение предстоящо се оказаха депутатите от Движение за права и свободи, съгласно които ЗСУ в първичния си тип е изцяло допустим. В общия хор на противницете на измененията, които ние вкарахаме се включиха и депутатите от Българска социалистическа партия, макар неналичието на причини.

Припомняме, че с помощта на Патриотите, влизането в действие на противоречивия ЗСУ беше отсрочено за 1 юли. Причината за отлагането бяха многохилядните митинги на разнообразни организации.

Мотивите на протестиращите ни дадоха мотив да обърнем внимание, че при подбуден мощен цивилен конфронтация несъмнено би трябвало да бъде ориентирано особено внимание към текстовете, които провокират терзанията в обществото.

По взаимна самодейност с Министерство на труда и обществената политика (МТСП) бяха планувани кръгли маси и публично разискване на всички оферти от страна на неправителствения бранш и на парламентарно показаните политически партии.

Тези събития обаче не се състояха заради изключителното състояние, което беше наложено от международната пандемия от COVID-19. Ето за какво дълго чаканите консенсусни решения не се случиха, само че за сметка на това нашите специалисти направиха работещи оферти, които могат да бъдат в интерес на всички страни, които имаха терзания по влизането в действие на закона.

Междувременно по самодейност на Искрен Веселинов и Александър Сиди, по отношение на фрагментираното законодателство в обществената сфера, беше извикана и изслушана от Народното събрание общественият министър Деница Сачева.

Отново по самодейност на депутатите от Вътрешна македонска революционна организация Народното събрание одобри решение, с което Народно събрание ангажира МТСП с съответни периоди за разбор на законодателството и неговата кодификация. Народно събрание одобри, че е нужно да се създаде Кодекс за обществена поддръжка, с който да се постави и завършек на обществения паразитизъм.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично сме „ за “ анулация на ЗСУ. Но този закон би трябвало да работи с импортираните промени до правенето на Кодекса.
 
Ето и главните правила, които внедрихме в закона:

- В ЗСУ се регламентира мястото на Неправителствени организации при обществените услуги и се отстранява ролята им при извеждането на деца от семейството;
- Чрез даването на обществените услуги се реализира конституционно откритата протекция на фамилията, майчинството и децата, на възрастните хора и на лицата с физически и душевен увреждания;
- Социалните услуги не са комерсиална активност по смисъла на ТЗ;
- Неправителствени организации няма да бъдат на „ входа “ и „ изхода “ на обществените услуги;
- Ще има бърз правосъден надзор при лишаване на дете, а не просто административно решение. Това за нас е обективна мярка, която ще даде спокойствието на семействата;
- Досегашната Национална тактика за протекция на детето ще се назовава Национална тактика за протекция на детето и фамилията, а Национална стратегия за протекция на детето – Национална стратегия за протекция на детето и фамилията и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР