Това с измененията на Закона за МВР не е просто

...
Това с измененията на Закона за МВР не е просто
Коментари Харесай

С промените в закона за МВР могат да ви идват на данъчна проверка само с прокурорски акт, предупреди адвокат

Това с промените на Закона за Министерство на вътрешните работи не е просто дублираща по функционалности на НСО конструкция. Буквално дни след влизане в действие на текстовете, които явно ще преодолеят ветото, могат да ви идват на данъчна инспекция, да вземем за пример, с полиция, освен това въз основа на прокурорски акт.
Това разяснява в обществената мрежа фейсбук юрист от Софийска градска гилдия Грета Ганева.
Ето какво изяснява още тя:
" Представете си обстановката от ваша позиция до момента в който тече инспекцията или проверката, представете си я в този момент от позиция на данъчния. Като му е предоставена инспекция и се постанова да я прави под окото на полиция, въз основа на прокурорски акт, какъв ще е резултата?
Сега да ви припомня, че Данъчно- ревизионните актове подлежат на осъществяване, даже и да обжалвате, тоест преди да са влезнали в действие. Докато изчакате да влезе в действие правосъдното решение, в случай че не сте задоволително отпаднал, ще можете да гледате от първия ред поглъщането на бизнеса си, а вие самият ще сте новобранец.
Национална агенция за приходите плюс Прокуратура плюс полиция е равно на какво?
Влезли сме в тежка въртележка, клопката ще щракне напълно скоро и демокрацията, наред с правовата страна, ще се окажат фантазия.
Събудете се, бе хора! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР