Това реши Окръжният съд в ТърговищеМехмед Мехмедов обвинен като участник

...
Това реши Окръжният съд в ТърговищеМехмед Мехмедов обвинен като участник
Коментари Харесай

Домашен арест и за зам.-кмета на Омуртаг

Това реши Окръжният съд в Търговище
Мехмед Мехмедов упрекнат като участник в незаконната група на градоначалника

Само един заместител остана на независимост

След кмета на община Омуртаг Ешреф Ешрефов, в този момент и единият му заместител, който краткотрайно изпълняваше кметските функционалности, към този момент е с мярка „ домакински арест “. Това постанови през днешния ден Окръжният съд в Търговище и забрани на зам.-кмета Мехмед Мехмедов да излиза от къщи. Той също е упрекнат, че е взел участие в проведена незаконна група от 2019 година насам за осъществяване на закононарушения по работа. 

Делото за мярката се гледа при закрити порти и съвещанието продължи 4 часа. Неофициално се твърди, че обвиняването против групата, в която са включени Ешрефови – татко и наследник, е обвързвано с дърводобив от компания на бащата Хасан Ешрефов, който беше арестуван под стража. Синът Ешреф насмалко щеше да загуби поста си, само че след наново преброяване на бюлетините, изборът му беше доказан. С позволение на прокуратурата преди 3 дни той излезе от вкъщи си и постави клетва за втори мандат.

За 64-годишния Мехмедов съдът взе поради чистото му досие и че няма заплаха да се укрие. Но поради обстоятелството, че очевидците са в йерархична взаимозависимост с него, той може да окаже въздействие върху тях, взеха решение магистратите.

След този втори „ домакински арест “ община Омуртаг остава единствено с един свободен заместител кмет, който да управлява локалните каузи. Мярката на Мехмедов не е дефинитивна и може да се апелира или стачкува пред Варненския апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР