Това решение предстои да вземе на 6 декември Комисията за

...
Това решение предстои да вземе на 6 декември Комисията за
Коментари Харесай

КЕВР намалява цената на водата за Бургас

Това решение следва да вземе на 6 декември Комисията за енергийно и водно контролиране

Цената на водата за Бургас ще бъде понижена с 22 ст. на кубик. Това решение следва да вземе на 6 декември Комисията за енергийно и водно контролиране. Промяната, която ще гласоподава комисията е чисто техническа и не идва от самодейност на ВиК или регионалната ВиК асоциация. Тя е подбудена от разпоредба за контролиране на цените.

Преди приключване на настоящия ценови интервал, Комисията променя утвърдената цена за идната година от бизнес проекта на сдруженията на база на настояща информация за инфлацията от влизането в действие на одобрената стойност за първия интервал.

Така, досегашната цена на водата за битовите консуматори от област Бургас, ще намалее от 4.39 лева за кубически метър, на 4.17 лева, написа БНР.

Промяна ще има в цените на редица сдружения, включително и на ВиК-Ямбол. Междувременно, през тази седмица ще се организира заседание и на ВиК-асоциацията в региона, само че в дневния ред няма планувано разглеждане на препоръчаните от сдружението 7 разнообразни разновидността на бизнес-плана, сред тях и с по-ниски цени.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР