Това решение означава, че благотворителната мрежа ще се преориентира от

...
Това решение означава, че благотворителната мрежа ще се преориентира от
Коментари Харесай

Сорос рязко намалява финансирането за ЕС. Какво е намислил? frognews.bg

Това решение значи, че благотворителната мрежа ще се преориентира от работа, обвързвана с вътрешноевропейски въпроси, към по-широкообхватни международни проблеми, излиза наяве от електронно известие, изпратено на нейни чиновници.

 

  " В крайна сметка новоодобрената стратегическа посока ще разреши изтеглянето и прекратяването на огромна част от нашата сегашна работа в границите на Европейски Съюз и нашето внимание и запаси ще бъдат ориентирани към други елементи на света ", написа още в депешата.

 

През юни фондацията разгласи, че 93-годишният финансист Джордж Сорос ще съобщи контрола над организацията на своя наследник Алекс, а през юли бяха оповестени проекти да бъдат съкратени 40% от чиновниците ѝ по целия свят.

 

В известието не се дават детайлности по какъв начин фондацията ще преструктурира финансирането си, само че представител сподели, че групата ще продължи да поддържа организации на гражданското общество в Европа, в това число обвързваните с външните работи на Европейски Съюз, както и че ще продължи да поддържа европейските ромски общности.

 

Сорос, маджарски евреин, емигрирал и забогатял в Съединени американски щати след края на Втората международна война, от дълго време поддържа групи, популяризиращи демократични и демократични полезности, както и отворените граници в Източна Европа. Организацията, която ръководи към 1,5 милиард $ годишно в международен мащаб, въпреки всичко ще продължи да финансира стратегии в Европа посредством национални фондации, в това число в Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани, съобщи представителят на фондация " Отворено общество ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР