Това решение е следствие от забраната, наложена от администрацията на

Това решение е следствие от забраната, наложена от администрацията на ...

Войната САЩ-Китай: TSMC вече не приема поръчки от Huawei.


Това решение е следствие от забраната, наложена от администрацията на Тръмп

Huawei изглежда ще загуби възможност да поръчва чипове от TSMC
(снимка: CC0 Public Domain)

TSMC, най-големият производител на чипове по договор, спря да приема нови поръчки от Huawei Technologies, съобщи японската агенция Nikkei, позовавайки се на няколко източника.

Решението на тайванския чипмейкър е следствие от експортната забрана, наложена от САЩ на компании от ИТ индустрията, за да лишат Huawei от достъп до полупроводникови продукти, критични за дейността на китайския технологичен гигант.
още по темата
Твърди се, че поръчките, приети преди забраната и които вече са в производство, ще бъдат изпълнени, ако TSMC успее да достави готовия продукт до септември т.г.

TSMC е ключов доставчик на Huawei, но миналата седмица обяви планове за изграждане на завод в САЩ и отбеляза, че „внимателно следи промяната на американските експортни разпоредби”.

Ново правило, обнародвано от администрацията на Тръмп в петък, разширява правомощията на САЩ да иска лицензи за продажба на полупроводникови продукти на Huawei, произведени извън САЩ, но използващи американски технологии.

Huawei отказва да коментира съобщението на Nikkei, а от TSMC не желаят да разкриват подробности за поръчките от Huawei и наричат публикацията „слух”.

Източник: technews.bg