Това решение е част от стратегията на Съединените щати да

...
Това решение е част от стратегията на Съединените щати да
Коментари Харесай

„Нагло корумпиран“ нарекоха САЩ прокурор от Босна и Херцеговина. Наред ли са наши кадри?

Това решение е част от тактиката на Съединените щати да подведат под отговорност тези, които правят дестабилизираща активност в Западните Балкани. Тези действия се случват на фона на най-сериозната политическа рецесия в Босна и Херцеговина от 1995 година насам, защото етнонационалистически политици и свързани с тях незаконни мрежи не престават да дестабилизират страната.

 

" Диана Каймакович продължи да подкопава демокрацията и върховенството на закона в Босна и Херцеговина ", сподели заместник-министърът на финансите и началник на Финансовото разузнаване Брайън Нелсън. " Днешното установяване ускорява уговорката на Съединените щати за постоянна и просперираща Босна и Херцеговина, като се насочва към лице, което е изиграло централна роля в прикриването на корупция в страната. "

 

Диана Каймакович е безочливо подкупен държавен прокурор на Босна и Херцеговина с връзки с незаконни организации. Като част от по-мащабна акция против проведената престъпност и трафика на опиати в страната следователите проучиха частни диалози, водени посредством криптирани приложения за известия. Престъпниците в тези криптирани диалози загатнаха Каймакович, която е работила по някои от следствията, свързани с тази активност и ги е прикривала ", се споделя в известието.

 

Вече ви стана ясно, за какво някои висши български обвинители сън не ги лови. Те знаят, или допускат, че в случай че им бъде приложена същата процедура/разследване – а може би към този момент това е сторено (?) – имената им ще се появят в отчет като този за сътрудника Диана Каймакович. В Съединени американски щати няма да се церемонят с трофеи и реплика на активност, каквато виждаме през последните години. А сме чували за едни пликове с богати месечни „ благодарности “, доставяни на един мастит магистрат, да вземем за пример. И за методите да се заемат значими постове от комфортни и подвластни субекти сме чували. Така че да се надяваме, че щом е заиграла мечката в Босна и Херцеговина, ще заиграе и в нашия двор… Така де – ей къде е.

 

Което е неприятна, доста неприятна вест за магистрати, които са оплетени в комплицирани връзки със задкулисието и мафията, само че се смятат за недосегаеми.

 

И е доста, доста добра вест за всички, които желаят и работят за това, България да стане правова страна.

 

Дали около тях няма да изгорят и някои политици, които също живеят с възприятие за безотговорност? Има логичност и това да стане.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР