Това разказва пред bTV Георги Йовчев - още един от

...
Това разказва пред bTV Георги Йовчев - още един от
Коментари Харесай

Скандирах “Оставка”, пиех бира с малкия си брат: Поредна история ...

Това споделя пред bTV Георги Йовчев - още един от битите от полицията жители на митинга против Българския футболен съюз. 

 

В нощта на 16 ноември центъра на София се трансформира в сцена на принуждение - десетки протестиращи попаднаха под ударите на полицейските палки. В Министерство на вътрешните работи сега тече вътрешна инспекция за превишени полицейски пълномощия, а на политическия терен се желаят оставки. 

 

Георги е дружно с още 20-25 души, останали в региона на Спортната палата. Жандармерията им наредила да се разпилян и заплашила да употребява водно оръдие. 

“Зачудих се за какво – бяхме извънредно малко хора и не правехме безусловно нищо “, изясни мъжът пред bTV. 

 

Йовчев счита, че е бил подгонен и атакуван от полицията поради снимането с телефон. Пострадалият мъж е разпознал служителят на реда, който го удря – става известно от прилежащ за него квартал.

 

“Отидох спокойно на митинга, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил коли за спешна помощ. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата “, уточни още Георги.

 

“Аз от самото начало стоях по-далеч от “фронтовата линия “. Когато за първи път са употребявали водното оръжие, аз бях до магазина и едвам по-късно разбрах какво се е случило “, разяснява потърпевшият мъж.

 

беше разказан още един подобен случай. Марио Сулев беше обичай от полицията в бар, наоколо до митинга. Мъжът стоял в зимната градина, когато бил напръскан със сълзотворен газ още с влизането на униформените.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР