Това предвижда предложеният за обществено обсъждане проект на Наредба за

...
Това предвижда предложеният за обществено обсъждане проект на Наредба за
Коментари Харесай

Внимание! Тези Моторни Превозни Средства В България Се Освобождават От Пътни Такси!

Това планува препоръчаният за публично разискване план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища или на части от тях и за прилагане на обособени уреди по републиканските пътища.

В плана е посочено също, че такси в лв. ще заплащат както водачи на регистрирани в България транспортни средства, по този начин и на записаните в чужбина. Последните ще могат да заплащат и в евро.

Такса за особено прилагане на пътищата ще се заплаща за създаване и употреба на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ против възнаграждение и пътни връзки към тях, за рекламни уреди и за нови или за ремонт на подземни и надземни уреди в обсега на пътя. Изключение се прави единствено за нужните уреди за обслужване на пътя.

Според проектонаредбата, когато пътят е даден на концесия, таксите да се дефинират в две елементи и да се заплащат по сметка на Агенция " Пътна инфраструктура " и на концесионера.

Информация за предоставените на концесия пътища и за сметките в обслужващите банки на организацията и на концесионера ще бъдат обявявани в централната администрация и регионалните пътни ръководства на АПИ.

Осъществяваният от Министерството на вътрешните работи надзор ще може да се прави и със съдействието на Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР