Това предупреди испанският вътрешен министър, цитиран от Ройтерс. В началото

...
Това предупреди испанският вътрешен министър, цитиран от Ройтерс. В началото
Коментари Харесай

Ножът Вече Опря До Кокала! В Испания В Момента Се Случва Нещо Колосално! Правителството Ще

Това предизвести испанският вътрешен министър, представен от Ройтерс.

В началото на седмицата каталунският водач разгласи, че ще отсрочи формалното прокламиране на самостоятелност с " няколко седмици ", с цел да даде опция да стартират договаряния с Мадрид.

Премиерът на Испания Мариано Рахой даде ултиматум на Пучдемон до понеделник да обясни позицията и по-късно до четвъртък да промени решението си, в случай че продължава да упорства за самостоятелност. Рахой заплаши да отнеме автономията на Каталуния, в случай че изберат самостоятелност.

" Отговорът не би трябвало да бъде двузначен. Той би трябвало да каже " да " или " не ", акцентира испанският силов министър Игнасио Зойдо пред радио Cope.

" Ако отговорът е двузначен, това значи, че той не желае разговор и по този начин испанското държавно управление ще би трябвало да предприеме дейности ", добави още той.

Пучдемон, който организира съвещания с локалните партии, с цел да приготви отговора си, е изправен пред сериозна алтернатива, написа нюз.бг.

Ако той прогласи Каталуния за самостоятелна република, централното държавно управление ще предприеме дейности. Ако реши да не разгласи самостоятелност, крайнолевият блок " Кандидати за национално единение " (CUP) може да отдръпна поддръжката си от държавното управление на малцинството.

Вчера блокът прикани Пучдемон да разгласи самостоятелност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР