Това правителство трябва да подаде оставка, категоричен бе депутатът от

...
Това правителство трябва да подаде оставка, категоричен бе депутатът от
Коментари Харесай

Лало Кирилов: Кабинетът трябва да подаде оставка, за да влязат институциите в ролята си

Това държавно управление би трябвало да подаде оставка, безапелационен бе депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Лало Кирилов при присъединяване си по телевизия „ Канал 3 “. Той акцентира, че задачата не е президентът да получи опция за съставянето на длъжностен кабинет, а провеждането на нови избори, които да спомогнат за възвръщането на институционалността в страната. Според Кирилов сега институциите не са уплътнени с пълномощия, а един човек – министър председателят, взема решение всичко, или най-малко се пробва да наподобява по този начин.
Депутатът акцентира, че хората са изтощени и желаят завършек на 10-годишния популизъм на Бойко Борисов и нов модел на ръководство, това потвърждават и митингите против кабинета. Бойко Борисов е узурпирал властта еднолично, безапелационен бе Кирилов. Той добави, че даже парламентарната група на ГЕРБ не си разрешава да показва друго мнение от ръководителя си. “Там няма никакви разисквания, единствено се споделя какво да се гласоподава ”, уточни социалистът.
Кирилов съобщи, че сега държавното управление и болшинството са много нестабилни, по тази причина е окуражен, че импортираният от Българска социалистическа партия пети избор на съмнение против кабинета, ще мине. Този път претекстовете за вота обгръщат целия интервал на ръководството на ГЕРБ. „ Посочени са фундаментите, които основават условия за корупция, не приказваме за казуистика, тъй като имаме доста образци за корупционни кавги “, уточни депутатът от опозицията. Кирилов подсети, че за 10 години този проблем съществува на всяко управническо равнище – от Министерския съвет до общинските управления.
От Българска социалистическа партия изобличават метода, по който се вършат закони и назначенията, които спомагат или основават условия за корупция. Законодателството дава опция за тълкувания от прилагащия орган и всеки може да си скрива приходите, сподели Кирилов, акцентирайки за образец абсурда с изгубените от страната 700 млн. лева от налози на Васил Божков. Той уточни, че Александър Паунов не е отрекъл диалозите си с Божков и е напуснал групата на „ Българска социалистическа партия за България “ поради абсурда, до момента в който финансовият министър Владислав Горанов не е направил нищо, въпреки да не е отрекъл срещите с обвинения предприемач.
Българска социалистическа партия ще реши с кого ще се коалира при възможна победа на идните парламентарни избори откакто стане ясно кои партии ще влязат в Народно събрание. Според Лало Кирилов сега политическият терен е доста фрагментиран и още нищо не е ясно. Голяма част от тези, които се пробват да яхнат митинга няма да бъдат там, предвижда той. Според него „ Демократична България “ няма да влезе в Народното събрание, колкото и да се надява да последва ориста на Съюз на демократичните сили и държанието му от 1997 година „ Българска социалистическа партия не може да е един до друг с такива хора, те са пещерни антикомунисти, такава е реториката на цялата групировка на Христо Иванов “, безапелационен бе националният представител.
Кирилов счита, че Българска социалистическа партия се нуждае от ново управление, с цел да е действителна опция на ГЕРБ. Неговият избор за ръководител на партията е Красимир Янков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР