Това правителство не може да произведе добри новини, защото около

...
Това правителство не може да произведе добри новини, защото около
Коментари Харесай

Чобанов: Еврозоната е раздирана от конфликти

Това държавно управление не може да създаде положителни вести, тъй като към тях постоянно има кавги, а към този момент и митинги. Друг е въпросът дали влизането в чакалнята на еврозоната е добра вест. Това  коментира в изявление за бТВ някогашният финансов министър Петър Чобанов. По думите му гуверньорът на централната банка и финансовият министър са положили доста старания.

„ В момента желаеме да влезем в една еврозона, която е раздирана от спорове и самият еврокомисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони споделя, че е застрашена от разпад “, изясни Чобанов.   Според него банковият съюз също крие своите опасности. „ Там ще имаме едно преформатиране на банковия пазар в Европа, евентуално и в България “, предвижда Чобанов.

„ Кредитният рейтинг на страната може да бъде нараснал, само че икономическата обстановка непрестанно се утежнява “, означи още Чобанов.  

 

Според него банкрути на банки са вероятни, както и затварянето на банки. „ Имаме подобен образец с банка в Малта от последните седмици, в това число и с български акционер “, уточни той. Това дали ще има банкрути не зависи единствено от тези, които ще ни надзирават, сподели Петър Чобанов. Според него има опасности, само че те би трябвало да се ръководят по метод, който да обезпечи влизането ни в самата еврозона.

„ Колкото по-малко стоим в така наречен чакалня, която е рисков механизъм, толкоз по-добре – минималният период е две години “, напомни Петър Чобанов. Според някогашния финансов министър рисковете пред икономическото ни развиване остават, в случай че не предприемем промени, които да са ориентирани както към привличане на вложения, по този начин и към обезпечаване на обективна бизнес среда.

Петър Чобанов разяснява и митингите. Те ми припомнят за тези през 2013 година, само че повече ми припомнят на тези от февруари 2013 година – получателят е същият, сподели политикът от Движение за права и свободи. И предвижда: „ Тази сила продължава да се разраства, чакам да се уголемяват и като територия и като брой хора, които вземат участие в тях “. „ Движение за права и свободи няма да разреши никой да си мие ръцете с него и да се крие зад него. Какви политически дейности ще бъдат подхванати следва да забележим “, разяснява още Чобанов. И заключи: „ Не мисля, че това национално заседание към този момент има силата да излъчи държавно управление, не мисля, че има небосвод, в който може да се работи “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР