Това правителство изчерпа своя кредит на доверие, но ние, преди

...
Това правителство изчерпа своя кредит на доверие, но ние, преди
Коментари Харесай

Деница Сачева: Това правителство изчерпа своя кредит на доверие, предлагаме на Петков да поиска вот

" Това държавно управление изчерпа своя заем на доверие, само че ние, преди да приказваме за държавно управление на малцинството, каквото предлага господин Петков, му предлагаме първо да изиска избор на доверие в Народното събрание. Това е вярната политическа стъпка в този миг. "

Това сподели пред публицисти някогашният обществен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева преди присъединяване си в национална полемика „ Демографията няма цена “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изказването ѝ е във връзка вчерашното изказване на водача на партия " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов, че партията му ще се отдръпна от ръководството и ще изтегли министрите си от кабинета.

Тя означи, че от ГЕРБ-СДС са извънредно загрижени за това, което се случва в страната.

" Знаете в какви рецесии се намираме и изключително наслагването на политическа рецесия е извънредно притеснително, изключително в процедура на актуализация на бюджета ", сподели Сачева.

По думите ѝ от ГЕРБ-СДС мъчно биха подкрепили актуализацията на бюджета, още повече в частта за обществените ограничения за пенсии. " Ние нямаме макрорамката, нямаме тригодишната прогноза ", посочи Сачева.

Тя означи, че това, което се планува за тази година, се чака да коства 1 милиарда и 300 млн. лв., за идната - 3 милиарда и 700 млн. лв., за по-следващата - 4 милиарда и 200 млн. лв., само че в законопроекта за актуализацията на бюджета няма един ред от кое място ще дойдат тези доходи.

По думите ѝ тази година за пенсиите ще се заплаща със средствата от Плана за възобновяване и резистентност.

" Всички бихме желали да забележим българските пенсионери с по-високи пенсии, само че това не може да става за сметка на заеми и банкрута на страната ", сподели още Сачева.

На въпрос дали от ГЕРБ-СДС се готвят за предварителни избори, тя съобщи, че от партията постоянно са подготвени за избори. По думите ѝ партията сигурно ще взе участие в избори, в които има намерение да победи този път.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР