Това правителство е вредно за страната, позицията ни е от

...
Това правителство е вредно за страната, позицията ни е от
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Да се направи Изборен кодекс съгласно Конституцията

Това държавно управление е нездравословно за страната, позицията ни е от 2 години. Това сподели в " Панорама " водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той прикани за разговор, с цел да се намерят решения на противоречивите въпроси.

Мустафа Карадайъ: С каране и препирни, единствено с концепцията да се очерня съперника - няма по какъв начин да вървим напред. Този вид на опониране не е нашият модел за правене на политика.
Карадайъ открои целите на партията - чиста храна, въздух, вода, зелена сила, високи технологии и включването на свободните и дейни жители във образуването на решения.

Той изрази предпочитание да се направи Изборен кодекс според Конституцията, тъй че да бъде уредена организацията и редът за осъществяване на изборите. Според водача на Движение за права и свободи партията предлага по-справедлив модел за преференции.
 Движение за права и свободи: Не сме предложили да отпадне преференцията Движение за права и свободи: Не сме предложили да отпадне преференцията
Движение за права и свободи ще се яви независимо на идните европейски избори, стана ясно след съвещание на Централния съвет на партията. От Движение за права и свободи обявиха, че не са пре...

Близо 2 млн. българи, живеещи по света, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани, сподели Карадайъ и добави, че от Движение за права и свободи не са срещу преференциите.

По думите му сега жители, които желаят да вземат участие мажоритарно в изборите, могат да го създадат като самостоятелни претенденти. Но с цел да бъдат избирани, са нужни гласове, колкото изборната квота. Граждани, които са решили да влязат в листи обаче, за тях прагът не е изборната квота, а е 7% от нея.

Предстоят значими избори, в които ще създадем ценностен избор, сподели още Карадайъ във връзка идния избор за Европейски парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР