Това посочва в свое становище тричленният състав на САС с

...
Това посочва в свое становище тричленният състав на САС с
Коментари Харесай

Скандален Обрат! Съдиите, Които Пуснаха Полфрийман Удариха По Масата!

Това показва в свое мнение тричленният състав на САС с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постановили определението. Становището е оповестено на уеб страницата на съда.

" Инициираната с настояването на основния прокурор процедура за обновяване на делото не трансформира този факт ", се показва още в мнението.

Съдиите допълват, че всевъзможни спекулации във връзка осъществяването на предварителното освобождение, включително и отнесените до бъдещото изговаряне на Върховен касационен съд по настояването за обновяване, не са в сходство с открития правов ред.

" Ако са налице други учредения за задържането на непознатия жител, разнообразни от тези по делото, то следва да се акцентират точно те, а не идното изговаряне на висшата правосъдна инстанция. В правовата страна актовете на съда, подлежащи на осъществяване, абсолютно следва да се зачитат. В противоположен случай жителите са оставени на произвол, от който няма по какъв начин да бъдат предпазени. Това, а не персоналните офанзиви против членове на правосъдния състав, е повода да изразим тази позиция ", декларират съдиите.

И означават, че те са конституционно натоварени със задължението за отбрана правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната и смятат за собствен " безвъзвратен дълг " да осведомят обществото за тези обстоятелства.

Съдебният състав добавя още, че на този стадий никой от членовете му не разполага с опция да разяснява огласените разнообразни изказвания за пристрастност, тъй като е налице дело пред Върховен касационен съд, където би трябвало да се реши дали делото за предварителното освобождение на Полфрийман да бъде обновено.

Припомняме, че от 20 септември австралиецът, който бе условно предварително освободен от пандиза, се намира във краткотрайния център за настаняване на чужденци в Бусманци.

Няколко дни по-късно основният прокурор Сотир Цацаров сезира Върховен касационен съд с искане да се възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да се спре осъществяването на постановеното от Софийски апелативен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР