Това посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева, коментирайки

...
Това посочи пред Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева, коментирайки
Коментари Харесай

ГЕРБ биха спечелили нови избори, но процентите им спадат

Това уточни пред Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева, разяснявайки
политическата равносметка, избрана от организация "Афис " за 2017 година, която сочи бурни събития и горещи кавги, само че без смяна в политическата гледка.

Според социолозите, в случай че изборите бяха през днешния ден, отново ГЕРБ щяха да завоюват.

"Това е много съответна картина на съвсем отминалата 2017 година. Въпреки борбата сред партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не действителна политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да желаят или да изберат? ", уточни политологът Татяна Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров проучването на "Афис " също не е изненадващо, защото вършим дребни, само че периферни придвижвания в по-малките партии. "БСП не съумя да се класифицира за очевидна съпротива в Народното събрание. Нямаме обстановката от 2013 година, когато беше доста зрелищно ", означи той пред малкия екран.

По думите на Буруджиева износването в политиката е нещо напълно обикновено визирайки поръчката за нов имидж, с която ГЕРБ пристигнаха за трети път.

" Промяната в премиера Бойко Борисов остана единствено за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, одобряват го добре, обаче вътре в страната партиите забъркват някаква каша и той би трябвало да тича и да я оправя ", посочи тя.

А Димитров добави, че първоначално упованията към ГЕРБ бяха големи и оптимистични, само че е обикновено да не могат да реализират същото усещане за трети път.

"Може да не ни наподобява явно, само че българите усещат, че ние сме парламентарна народна власт. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да желаеме да забележим парламентарна народна власт ", акцентира за край на диалога Татяна Буруджиева.

Доходите се покачват бавно, само че не е задоволително за българските жители, съобщи пък пред "Нова телевизия " Стефан Георгиев от АФИС. Няма кой да обере гнева на българските жители, безапелационен е той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР