Това показват резултатите от проучване на стоматолога проф. д-р Михаела

...
Това показват резултатите от проучване на стоматолога проф. д-р Михаела
Коментари Харесай

След преминаване на IQOS се образува по-малко зъбен камък

Това демонстрират резултатите от изследване на стоматолога проф. доктор Михаела Раеску, показано на Световния конгрес по никотин във Варшава в средата на юни

От 6 до 9 месеца след прекъсване на цигарите и прекосяване на IQOS се образува по-малко зъбен камък, а почистването му е елементарно и безболезнено. Тези резултати от свое изследване показа на Световния конгрес по никотин във Варшава в средата на юни румънският стоматолог проф. доктор Михаела Раеску.

Тя е проведела проучване с две групи пациенти - пушачи на елементарни цигари и такива, които са спрели да пушат и са минали на устройството с нагряване на тютюн. Докторката е открила, че при хората от втората група се образува по-малко зъбен камък, понижава рискът от гингивит и изчезва неприятният мирис от цигарите.

В продължение на 9 месеца доктор Михай изследва 15 доброволци, които стопират цигарите за 6 месеца и минават на устройството IQOS, и петима, които не престават да пушат. Всички следени пациенти са били съществени пушачи от най-малко 5 години.

Почистването на зъбния камък нормално е мъчителна процедура за пушачите, защото те постоянно страдат от инфектиране на венците, гингивит, парадонтит, изсушаване на лигавицата на устата. Причината е по-голямото формиране на зъбна плака и надлежно зъбен камък, което води до увреждане на венците и даже разлюляване на зъбите.

При миналите на IQOS от 6 до 9 месеца след първичното разчистване на зъбния камък се следи усъвършенстване на оралното здраве и почистването на зъбния камък става доста по-лесно и безболезнено, показва доктор Михай. Причина за това е, че както при прекъсването на цигарите изцяло, по този начин и при прекосяването на IQOS, се усъвършенства почистващата функционалност на слюнката - естественият бранител на оралната лигавица, което понижава и риска от появяването на кариеси.

След цялостно прекъсване на цигарите или прекосяване на IQOS се усъвършенства и оросяването в лигавицата, което пък постоянно води до кървене на венците, в случай че не е осъществено в началото разчистване или лекуване на породените от пушенето предходни здравни болести. Съветът към такива пациенти е да посетят своя ортодонт, с цел да се направи разчистване на зъбния камък или вероятно лекуване.

9 месеца след извършеното изследване пациентите, минали на IQOS, споделят, че са удовлетворени и усещат усъвършенстване на оралното здраве, добавя румънският ортодонт.

Проф. доктор Михаела Раеску има докторска степен по дентална медицина и преподава орална и дентална профилактика в Стоматологичния факултет в Университета „ Титу Майореску " в Букурещ, Румъния. Освен че е академични професор от 2015 година, проф. доктор Реску е деен практикуващ доктор по дентална медицина.
Тя е приключила Стоматологичния факултет на Университета в Крайова през 1995 година и следдипломна подготовка в Университета в Бирмингам (Великобритания) и университета „ Клод Бернар " в Лион (Франция). Автор на голям брой научни проучвания и изявления и е гост-лектор в редица професионални конференции.
На Глобалния конгрес по никотин във Варшава, който се организира в средата на юни, проф. доктор Раеску показа резултатите от своето изследване с пациенти - пушачи, спрели цигарите и минали на устройството за нагряване на тютюн IQOS.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР