Това, показват данните от екзит пол на държавната телевизия РАИ

...
Това, показват данните от екзит пол на държавната телевизия РАИ
Коментари Харесай

Италианско семейство след изборите в Италия

Това, демонстрират данните от екзит пол на държавната телевизия РАИ за систематизиране на местата по партии, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според данните десноцентристкият блок, формиран от Форца Италия на Силвио Берлускони, Лига на Матео Салвини и Италиански братя на Джорджа Мелони, ще има сред 225 и 265 места в Камарата на депутатите.

За да има болшинство в 660-местната камара и да може да ръководи сама, обединението би трябвало да разполага с минимум 316 места.

Движение Пет звезди на Луиджи Ди Майо ще има 195-235 места. Левоцентристите, ръководени от Демократическата партия, ще имат 115-155 места. Лявата партия Свободни и равни ще получи 12-20 места.

Първите данни от преброяването на гласовете, изнесени от телевизия Ла Сетте, пък демонстрират, че в Сената Движение Пет звезди е на път да завоюва 33,1 %, предадоха Ройтерс и ДПА.

Досегашната ръководеща Демократическа партия получава в Сената 18,7 %. Крайнодясната, антиимигрантска и евроскептична Лига получава 17,3 % и е пред по-умерения си сътрудник в десноцентристката коалиция - Форца Италия, който получава 14,1 %. Като цяло в Сената десноцентристите печелят 36,6 %.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР