Това показва проучване, проведено от Financial Times съвместно с експерти

...
Това показва проучване, проведено от Financial Times съвместно с експерти
Коментари Харесай

Анализатори прогнозират стагфлация за световната икономика през 2022 г.

Това демонстрира изследване, извършено от Financial Times взаимно с специалисти от Brookings Institution.

Повечето страни ще бъдат изправени пред възходящ ценови напън, намаляване на Брутният вътрешен продукт и рухване на деловото и потребителското доверие, означават специалистите.

Текущата година може да стане „ комплициран интервал на геополитическо преструктуриране, продължителни спирания на доставките и неустойчивост на финансовите пазари, а декор на всичко това ще бъдат възходящ инфлационен напън и липса на пространство за политиките “, споделя Есуар Прасад, старши помощник в Brookings Institution.

Съставният показател на интензивността, изчислен от FT и Brookings Institution, демонстрира забележителна загуба на инерцията към напредък от края на 2021 година в стопанските системи на развитите страни и нововъзникващите пазари, с по-ниски равнища на доверие и спад на финансовите пазари. Сериозни компликации чакат както Съединени американски щати, по този начин и Китай и Европа, споделя Прасад.

Докато потребителските разноски в Съединени американски щати остават мощни и пазарът на труда се върна към изискванията отпреди Covid, високата инфлация е съществена грижа за Федералния запас,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР