Това показва проучване на БСК сред 800 фирмиПочти половината работодатели

...
Това показва проучване на БСК сред 800 фирмиПочти половината работодатели
Коментари Харесай

Ново поскъпване на стоки и услуги при минимална заплата от 850 лева

Това демонстрира изследване на БСК измежду 800 компании

Почти половината работодатели у нас ще усилят цените на предлаганите от тях артикули и услуги, в случай че се вдигне минималната заплата. Това излиза наяве от анкета на Българската стопанската камара (БСК), извършена измежду близо 800 компании, съобщи.

Ето по какъв начин са дали отговор те на въпроса „ Как би ви се отразило нарастване на минималната заплата? “:
48% споделят, че ще вдигнат цените.18% настояват, че ще усилят единствено минималната заплата, а останалите във компанията – не.18% са на мнение, че могат да си разрешат растеж и това няма да им сътвори проблеми.16% споделят, че ще бъдат принуди да усилят всички заплати, което е непостижимо за тях и ще пристъпят към съкращения.
От 1 април тази година минималната заплата в България е 710 лева Служебният кабинет, Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ влязоха в конкуренция с три разнообразни оферти за растеж на минималната заплата – надлежно 770 лева, 850 лева и 834 лева

Предложението на кабинета (за 770 лева.) следва да бъде разисквано на Тристранен съвет. Предложенията на двете партии, импортирани като ремонти сред първо и второ четене на снадки бюджет, също би трябвало да получат финално „ да “ или „ не “ при гласоподаване в пленарната зала.

Парламентът получи негативна оценка за работата си от 95% от компаниите, взели участие в анкетата на БСК.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР