Това пита в свой коментар в социалната мрежа известният университетски

...
Това пита в свой коментар в социалната мрежа известният университетски
Коментари Харесай

Проф. Н. Слатински: „100 години „Миньор” – Перник” чий празник е?

Това пита в собствен коментар в обществената мрежа известният академични учител проф. Николай Слатински, който също е от миньорския град.

"Миньор " - Перник е дал на България огромни спортисти - олимпийски, международни и европейски първенци, звезди и изключителни победоносни персони.
Вижте пространното известие на Община Перник - изредени редица имена на всевъзможни преходни началници и политици, които ще бъдат забравени след няколко години. И на практика нито едно удивително име на миньорски спортисти!!!
Като че ли е празник на служителите, а не на гордостта на перничани!

"90 значки – златни, сребърни и бронзови, от Българския футболен съюз, 72 плакета и над 40 грамоти от футболен клуб „ Миньор “ бяха връчени на юбилейното честване - 100 години футбол в Перник. С наградите бяха удостоени някогашни футболисти, ръководители и спонсори на ФК „ Миньор “ на сцената на Общински трагичен спектакъл „ Боян Дановски “.
Всички спортни деятели и посетители в залата бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Сред формалните лица на празника бяха основният секретар на министерството на спорта Асен Марков, народните представители Красимир Велчев и доктор Александър Александров, зам.-кметовете Денислав Захариев, Владислав Караилиев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, който е и ръководител Управителния съвет на клуба, секретарят Радослава Манова, регионалният шеф, ръководителят на Общински съвет, Михаил Касабов – вицепрезидент на БФС, Цветомир Найденов – представител на ЕФБЕТ, спомоществователи, деятели и кметове на обитаеми места.
„ За мен е същинско наслаждение да участвам през днешния ден на 100-годишнината на най-великия пернишки футболен клуб. "Миньор " е запазена марка в спортния живот на Перник. Той е нашата горделивост, емблема и спортна популярност през годините. Жълто-черните постоянно са имали най- вярната аудитория, която потвърди, че в нашия град футболът е обичан “, показа кметът Вяра Церовска.

„ Това е една дълголетна традиция, с която са свързани имената на стотици играчи, треньори, ръководители и на хиляди почитатели и перничани. Защото „ Миньор “ не е единствено футболен клуб. Това е обществен феномен, който в своята вековна история резервира идентичността си и беше част от орисите на тези, които носят в сърцата си обичания тим “, сподели още кметът,която беше удостоена с плакети от БФС и футболния клуб „ Миньор “ в символ на признателност.
От Българския футболен съюз бяха готови благодарствени плакети на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, на спортния министър Красен Кралев, на двата отбора „ Миньор “ Перник и „ Миньор “ Чикаго, които ще играят в събота юбилейния мач. Бяха дадени и два плакета от Зоналния съвет на БФС – София. Отличията получиха Валентин Лазаров – ръководител на Областния съвет на БФС и Десислава Стойова – гл. специалист по спорта в Общината.
В рамките на формалната гала беше излъчен филм ретроспекция „ 100 години Миньор “, в който бяха показани значими и любопитни обстоятелства за клуба.
Футболът е дизайнерска игра – с точна преценка за всеки пас и разпространение на терена. Всяка секунда и всяко придвижване е творчество. Определят го като отборна игра, която разкрива блясъка на креативния индивидуализъм. Това сподели водещата на церемонията Десислава Стойова. Празникът приключи с блестящи осъществявания на балет „ Ида “. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР