Това пише в Reddit един млад човек преди близо година,

...
Това пише в Reddit един млад човек преди близо година,
Коментари Харесай

„Скоро ще си отида завинаги, но всичко е наред, стига някой да прочете това“

Това написа в Reddit един младеж преди близо година, откакто научава, че е болен от рак в нелечим етап. Ето неговото обръщение.

Аз съм единствено на 24 години, само че към този момент съм избрал последната си вратовръзка. Тази, която ще нося на погребението си след няколко месеца. Може да не се връзва с костюма ми, само че мисля, че е идеална за случая.

Диагнозата за рак пристигна прекомерно късно, с цел да ми остави най-малко малко вяра за по-дълъг живот, само че разбрах, че най-важното, когато става въпрос за гибелта, е да сме сигурни, че оставяме света най-малко малко по-добър, в сравнение с е бил с нашия принос. Начинът, по който живях живота си до момента, съществуването ми и по-точно неговата загуба, няма да има значение, тъй като съм живял, без да направя нищо, което да има въздействие.

Преди мозъкът ми беше ангажиран с толкоз неща. Когато научих какъв брой време ми остава обаче, стана ясно кои неща са в действителност значими. Затова, пиша ви от егоистична причина. Искам да придам смисъл на живота си, като споделя с вас това, което осъзнах:

Не си губете времето с работа, което не харесвате. Очевидно е, че не може да постигнете триумф в нещо, което не обичате. Търпението, пристрастеността и отдадеността идват елементарно единствено когато вършиме това, което обичате да вършиме.

Глупаво е да се страхувате от мненията на другите. Страхът отслабва и сковава. Ако го оставите, той ще става все по-зле и по-зле всеки ден, до момента в който от вас не остане нищо, единствено празна черупка. Слушайте вътрешния си глас и го оставете да ви води. Някои хора ще мислят, че сте луди, само че други ще мислят, че сте легенда.

Поемете надзор над живота си. Поемете цялостна отговорност за нещата, които ви се случват. Ограничете неприятните привички и се пробвайте да живеете по-здравословно. Открийте спорт, който ви прави щастливи. И най-много, не отлагайте. Нека животът ви бъде завършен от решенията, които сте взели, а не от тези, които не сте.

Ценете хората към вас. Приятелите и околните ви постоянно ще бъдат безконечен източник на мощ и обич. Ето за какво не би трябвало да ги приемате за даденост.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР