Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет

...
Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет
Коментари Харесай

Юнкер: Европредседателството на България бе голям успех

" Това първо председателство на България на Съвета на Европейския съвет беше огромен триумф, за разлика от председателствата на доста други страни. " Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Българска национална телевизия.

" Успехът се дължи на работата на премиера Бойко Борисов, на министър Лиляна Павлова, а също по този начин поради качествата на държавните чиновници. Много съм удовлетворен от резултатите, които реализира България. Репутацията ви набъбна. Всеки счита, че в този момент България играе централна роля в Европа ", добави Юнкер.

Според него точно с помощта на България въпросът за европейската вероятност на страните от Западните Балкани е подложен още веднъж на дневен ред. " Премиерът Борисов беше доста потребен като изясни на страните от Западните Балкани, че времето за тяхното участие още не е пристигнало ", сподели Юнкер, само че добави, че точно по време на българското председателство и на напъните на София Македония и Албания са получили опция за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Според Юнкер това ще се случи през юни-юли 2019 година

Председателят на Европейска комисия даже пожела австрийското председателство, което стартира на 1 юли, да бъде по този начин сполучливо, както българското.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР