Това означава, че след като бъде заразено със SARS-CoV-2, сърцето

...
Това означава, че след като бъде заразено със SARS-CoV-2, сърцето
Коментари Харесай

Учени: Шиповидният протеин на коронавируса уврежда клетките на сърцето

Това значи, че откакто бъде инфектирано със SARS-CoV-2, сърцето ще задейства TLR4 сигнализацията, изясняват създателите на изследването от Масонския институт

Шиповидният протеин на повърхността му, който коронавирусът употребява, с цел да проникне в клетките на сърдечния мускул, провокира и увреждаща офанзива от имунната система, съобщи Ройтерс, базирайки се на американско проучване.

Въпросният протеин на вируса SARS-CoV-2 взаимодейства с други протеини в сърдечните миоцити, с цел да провокира инфектиране, оповестиха откриватели в презентация на сесия на Американската кардиологична асоциация, съобщи Българска телеграфна агенция.

В опити със сърца на мишки, сравнявайки резултатите на шиповидните протеини на SARS-CoV2 и на друг, релативно безопасен ковид, откривателите са разкрили, че само този на причинителя на КОВИД-19 провокира дисфункция, увеличаване и инфектиране на сърцето.

Специалистите също така са открили, че в инфектираните кафези на сърдечния мускул единствено "шипът " на SARS-CoV-2 взаимодейства с по този начин наречените TLR4 протеини (Toll-подобни рецептори 4), които разпознават нашествениците и провокират възпалителни реакции.

При умрял пациент с КОВИД-19 откривателите са разкрили шиповидния протеин на ковид SARS-CoV-2 и протеина TLR4 както в клетките на сърдечния мускул, по този начин и в други видове кафези. И двата протеина липсват в биопсия на крепко човешко сърце.

"Това значи, че откакто бъде инфектирано със SARS-CoV-2, сърцето ще задейства TLR4 сигнализацията ", изясняват създателите на изследването от Масонския институт за медицински проучвания в Ютика, Ню Йорк. "Предоставихме директни доказателства, че шиповидният протеин е отровен за клетките на сърдечния мускул, защото непосредствено ги възпалява ", допълват откривателите.

Специалистите възнамеряват спомагателни изследвания, с цел да тестват дали и по какъв начин шиповидният протеин убива клетките на сърдечния мускул.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР