Филмът за Барби надхвърли 1 милиард долара в боксофис продажби - чупи рекорда за жена режисьор

...
Това означава, че филмът вече е счупил рекорда за боксофис
Коментари Харесай

Това означава, че филмът вече е счупил рекорда за боксофис продажби за филм от жена режисьор - преди това поставен от Пати Дженкинс Wonder Woman.

Също така достигна 400 милиона долара (£313 милиона) в САЩ и $500 милиона (£392 милиона) в световен мащаб по-бързо от всеки друг хит на Warner Bros - включително филмите за Хари Потър.

, който беше пуснат на същия ден преди три седмици, също отпразнува забележителност този уикенд, преминавайки 500 милиона долара (£392 милиона) в световен мащаб.

„Като ръководители на дистрибуция, ние не оставаме често онемели от представянето на филма, но Barbillion издуха дори и най-оптимистичните ни прогнози," казаха Джеф Голдщайн и Андрю Крипс, които наблюдават вътрешното и международното разпространение на Warner Bros, в съвместно изявление.

Изображение: Barbie star Марго Роби и сценаристът и режисьор Грета Геруиг на премиерата в Лондон. Снимка: Vianney Le Caer/Invision/AP

В съвременната история на боксофиса само 53 филма са спечелили над $1 милиард - без да се отчита инфлацията.

Но Warner Bros обяви в неделя, че Барби е взела общо 1,032 милиарда долара (809 милиона британски лири) в световен мащаб с 459 милиона долара (360 милиона британски лири) от местни кина - като се броят САЩ и Канада - и още 572,1 милиона долара (448 милиона британски лири) от чужбина.

Прочетете още:
Неприятна реакция на Барбенхаймер, тъй като Warner Bros съжалява за „нечувствителните“ публикации

Филмът за Барби с Марго Роби в главната роля е забранен във Виетнам

Цифрите – огромна възвръщаемост на отчетените 150 милиона долара на филма (117 милиона паунда) бюджет – бяха потвърдени от фирмата за медийни анализи Comscore.

Съпредседателите и главните изпълнителни директори на Warner Bros Майкъл Де Лука и Пам Абди описаха крайъгълния камък на „Barbillion“ като „свидетелство за нейния блясък [на Геруиг]“.< /p>Роби и Гослинг за „абсурдността“ на Барби

С участието на Роби и Райън Гослинг като Барби и Кен, филмът изпраща емблематичната кукла на Mattel Inc на приключение в реалния свят.

Спечели възторг рецензии от фенове и критици, като Empire описва Барби като „болезнено смешна“, докато уебсайтът на Роджър Ебърт я описва като „ослепително постижение, както технически, така и като тон“.

Дата на премиерата на филма е 21 юли, което съвпадна с премиерата на Oppenheimer на Нолан, също предизвика интернет тенденцията „Barbenheimer“ за онези, които планираха да гледат двата филма един до друг.

Щракнете, за да се абонирате за Backstage, където и да получавате своите подкасти

Миналия месец Official Charts Company разкри това, превръщайки се в първия филмов саундтрак, който включва три топ пет песни едновременно.

Съзерцателната песен What Was I Made For? на американската певица Billie Eilish? достигна номер три миналия месец, докато Dance The Night на Дуа Липа достигна номер четири, а преработката на Aqua's Barbie World от рапърите Ники Минаж и Айс Спайс достигна номер пет.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР