Това отделение е с медицински газове, колкото в останалите. Това

...
Това отделение е с медицински газове, колкото в останалите. Това
Коментари Харесай

Бившият директор на Пирогов говори за взрива

 Това поделение е с медицински газове, колкото в останалите. Това е вътрешното поделение, което е ситуирано в  най-старата постройка на " Пирогов ". Това е постройка, строена към 1930 година. Ремонтирана е няколко пъти, само че последният ремонт, който аз помня, беше преди 20-25 години. Това съобщи в предаването " Плюс-Минус. Коментар след новините " по Нова някогашният шеф на " Пирогов " Спас Спасков за гърмежа и пожара в болничното заведение.

" Това не мога да го отнеса към газовата апаратура. Тя се реновира непрестанно, компромис не се прави. Още когато аз работех в болничното заведение, имахме контракти със снабдителите за непрекъснат надзор, който се прави в границите на към месец. Имахме и допускам, че има човек, който дава отговор за тази апаратура и я оглежда. Освен това и минимум отклоняване на работата се следи от лекарите и те незабавно сигнализират. Този механик всекидневно ревизира и поправя повредите ", изясни той.

" В " Пирогов " по-голямата част от местата, в които пациентите се нуждаят от О2, той се подава през централизирана система. Има газова станция в двора на болничното заведение, която се зарежда с голямо количество О2. По тръбопроводи от нея кислородът доближава до там, където е нужен ", обясни Спасков.

" В момента можем да прави единствено хипотези. Разбрах, че има група, която ще направи извънредно задълбочено изследване. Там, където има повече О2, има заплаха от гърмеж. Поради тази причина в тези пространства е неразрешено да се влиза с цигари. За личния състав съм сигурен, че не влизат с цигари там ", безапелационен е той.

" Преди години имаше едно сходно запалване в кислородната станция. Слава Богу, казусът доста бързо се овладя. Тогава казусът беше механически. Практически е допустимо пациент да е запалил цигара. Много пъти съм си мислел, по какъв начин обездвижен човек, пушач, ще се сдържи да не възпламени цигара?  Ако има нарушение, би трябвало да има глоба, а каква би трябвало да е тя? Не може глобата да е изписване ", счита някогашният шеф на болничното заведение.

" Други разновидности, защото става въпрос за възпламеняване, то може да стане от искра. В контакт, който е механически нередовен, също може да провокира искра и да се случи случай. Това, което знам сигурно, е, че два пъти годишно се минава на ревизия, с цел да се ревизират тези неща ", сподели още Спасков.

" За да може за толкоз малко време да се изтеглят такава огромна група хора, това нормално е отиграно. По времето, когато бях шеф, с пожарната отигравахме сходна обстановка. Връзката сред пожарната и болничното заведение беше извънредно добра. Освен това на територията на болничното заведение има щатен пожарникар, който всекидневно прави инспекции. Може би до момента сме приемали, че всичко това, което се прави до тук, е задоволително. Според мен има цяла поредност неща, които е имало. Най-вероятно в този момент пожарната ще излезе с нови рекомендации. В болничното заведение постоянно сме се съобразявали с това и сме ги приемали ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР