Това отчита анализ на Евростат за Политиката на жилищното настаняване

...
Това отчита анализ на Евростат за Политиката на жилищното настаняване
Коментари Харесай

Много Важно За Санирането! България Стана Номер 1!

Това регистрира разбор на Евростат за " Политиката на жилищното настаняване в Европейски Съюз " през 2015 година, представен от Българска телеграфна агенция.

Страната ни регистрира най-високи общи разноски в Европейски Съюз за жилищно настаняване и публични улеснения в размер на 2,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт. От тях " жилищното строителство " в България възлиза на 1,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт през 2015 година, демонстрират данните на Евростат.

Данните включват следните разбивки:

" жилищно строителство ",

" развиване на общността ",

" водоснабдяване " (осигуряване на вода за семействата и предприятията, само че не и за канализационните системи),

" улично осветяване ",

" жилища за научноизследователска и развойна активност и публични улеснения " и

" жилищни и публични улеснения ".

Отчитаният интервал съответствува със старта на Националната стратегия за енергийна успеваемост, обвързвана с обновяването и санирането на блоковете, строени по промишлен прийом, която се финансира с обществени средства.

Програмата започва през 2015 година с финансов запас от 1 милиарда лева, като главните й цели бяха понижаване на разноските за отопление на семействата, изменена жилищна инфраструктура и образа на градовете, по-чиста околна среда, както и удължение живота на санираните здания.

До момента са издадени над 4 500 документа за енергийна успеваемост след възобновяване на жилищни здания, санирани по националната стратегия за енергийна успеваемост.

Занапред програмата се планува да продължи със съфинансиране от страна на участниците в нея, а ново държавно финансиране се чака през 2019 година През 2018-а ще се довършват започнатите планове.

Евростат регистрира, че от позиция на разноските за обществена отбрана, свързани с жилищното настаняване, България, Естония, Гърция, Испания, Хърватия, Италия, Кипър, Люксембург, Португалия, Румъния, Словения и Словакия са в края на европейската ранглиста със средства по-малко от 0,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт, изхарчени за обществена отбрана за жилищни потребности.

Разходите по индикатора " обществена жилищна отбрана " през 2015 година у нас са били към 190 млн. лв., най-много за подкрепяне на обществения патронаж над възрастни хора или инвалиди, разноски за подкрепяне на домове за възрастни хора, за предпазени жилища, разноски за рехабилитация на центрове на хора с увреждания и др.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР