Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов след среща в МС с

...
Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов след среща в МС с
Коментари Харесай

Стига Са Ни Тровили! Валери Симеонов Скочи За Най-Съкровеното! Ракията, Която Консумираме Е

Това разгласи вицепремиерът Валери Симеонов след среща в Министерски съвет с представители на съдружие " Българска домашна ракия ". Той добави, че ще бъдат готови законови промени, които да регламентират етикетирането.

Това значи, че в огромните спиртоварни не се създава ракия единствено от грозде, сливи, кайсии, а и от зърнен етанол, тъй като българският стандарт разрешава ракията да се създава от до 60% зърнен етанол, добави Симеонов. Той посочи, че зърненият етанол не е нездравословен, само че не подхожда на визията на потребителя за обичайната ракия.

Зърненият етанол се произвеждал от същите производители на алкохол. Симеонов посочи, че когато си купуваме ракия на етикета не написа какъв брой е процентът на зърнения артикул.

Вицепремиерът попита за какво на кашкавала и сиренето би трябвало да написа какъв е процентът на палмовото масло, а на алкохола да не може да има подобен надпис за етанола.

Мерките са вследствие офанзива от огромните производители на алкохол, които упрекват " дребните ", че създават противозаконен алкохол, за който не заплащат данък. Целта била те да бъдат отстранени от пазара.

От сдружението се тормозят от сивия бранш, който е сред 3000-6000 дребни дестилационни казана и по отношение на тях не се ползват наказания и не се взимат ограничения.

Симеонов обърна внимание, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която разрешава огромните производители на спиртни питиета да не дават ясна визия какво и какъв брой създават.

Информацията в Национална агенция за приходите била какъв брой се създава, а не какъв брой градуса е създаденото.

Не желаеме нищо друго с изключение на правда, правда и правда, безапелационен беше Валери Симеонов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР