Това обяви вътрешния министър Бойко Рашков "Ние сме подготвили един

...
Това обяви вътрешния министър Бойко Рашков "Ние сме подготвили един
Коментари Харесай

Прокуратурата образува дело на Асен Василев за престъпление по служба

Това разгласи вътрешния министър Бойко Рашков

"Ние сме подготвили един законопроект за промени в наказателно-процесуалния кодекс, който се утвърждава от множеството народни представители. Дал съм опция следователи, прокурори и адвокатски адвокатски фирми да се произнесат, с цел да сондираме отзиви по тези предложенията ". Това съобщи вътрешния министър Бойко Рашков след чуването си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание, съобщи кореспондент на.

"Основните промени, които предлагаме се отнасят за слагане на началото на наказателния развой. Сега ще извадим всички случаи, в които от предходната година, които сме изпратили и отлежават в Прокуратурата и по тях няма никакво решение. Първата такава кореспонденция касае построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Там не можем да образуваме произвеждане, тъй като не сме разкрили опция за наложително започване на наказателния развой и бяхме принудени да изпратим доста томове с материали на СГП, които никой не знае къде са. При една смяна, в случай че се планува опция, проверяващият орган самичък да сложи началото на процеса, ще улесним следствието и няма да се губи време. На това моята студентка Десислава Атанасова стартира да ми чете лекции, макар, че е надминала своя преподавател и трябваше да изпита малко стеснение “, изясни Рашков.

Припомняме, че по време на чуването му във вътрешната комисия по време на въпрос на ръководителят на ПГ на ГЕР-СДС Десислава Атанасова, министър Рашков си потегли без да я изслуша.

„ Второ, защото тук няма чуваемост, има рекетьорски групи, във връзка с дейностите за изземване и претършуване, ние възприехме да се отстрани прокурорът, а съдът да позволява тези интервенции. Не предвиждаме да се отстрани Прокуратурата. Никой не визира пълномощията ѝ “, посочи той.

"Изразявам своето страдание към основния прокурор. Той или си е счупил краката да бърза да образува досъдебно произвеждане против вицепремиера Василев. Много скоростно е станало това по един сигнал на Георги Самуилов. Той е разпоредил незабавно на Специализираната прокуратура да образува досъдебно произвеждане, до момента в който сигналите на Министерство на вътрешните работи потъват в Прокуратурата. Така е бързано, че е написано „ известие от органите на Министерство на вътрешните работи “, а такова не е изпращано “, съобщи Рашков. Той посочи, че досъдебното произвеждане е формирано за закононарушение по работа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР