Това обяви турският вицепрезидент на Фуат Октай. Жена е взривила

...
Това обяви турският вицепрезидент на Фуат Октай. Жена е взривила
Коментари Харесай

Жена стои зад терористичния акт в Истанбул, шестима са убити и 81 ранени

Това разгласи турският вицепрезидент на Фуат Октай. " Жена е взривила бомбата. В резултат на детонацията са убити шестима души. Ранените са 81, положението на двама от тях се прави оценка като тежко ", добави той.

Жертви и доста ранени след детонация на оживена улица в Истанбул

" Усилията за завладяване на Турция и турската нация посредством тероризъм няма да реализират задачата си, както през днешния ден, по този начин и на следващия ден ", оповестиха управляващите, представени от CNN Turk.

 

От Министерство на външните работи оповестиха, че по информация на Генералното консулство на България в Истанбул няма данни за починали или потърпевши български жители. Няма и позвънявания на хора, които търсят близки или самите те търсят подпомагане.
 

" Пожелавам благосклонност от Аллах за нашите братя и сестри, които починаха при бомбения атентат, осъществен на бул. " Истиклял " в 16.20 ч. през днешния ден, и бързо възобновяване на ранените ", сподели турският президент Реджеп Ердоган, представен от Дарик.

 

По му съответните органи поставят старания за откриване на причинителите на " това подло нахлуване и на организациите, които стоят зад него ".

" Извършителите на подлото нахлуване ще бъдат разкрити ", даде обещание Ердоган.

Четири от жертвите са починали на място, а други две в болница.
 

Още в първите часове след гърмежа Висшият съвет за радио и телевизия (RTÜK) вкара възбрана за лъчение на фрагменти от гърмежа в медиите и ограничи разпространението на информация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР