Това обяви Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в

...
Това обяви Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в
Коментари Харесай

Тази година морето ни ще не е само Черно, ами и по-солено

Това разгласи Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в " Златни пясъци ", представен от бТВ. По думите му, по-късното отбелязване на Великден тази година приближава почивни дни през празника до началото на дейния летен сезон, по тази причина над 90% от хотелите в курортните комплекси ще стартират работа по-рано тази година в опит да си удължат сезона. В " Слънчев бряг " сезонът ще бъде открит на 1 май, а по на юг от Бургас единични хотели възнамеряват да отварят седмица преди този момент. От курорта са удовлетворени, че към този момент доста добре се движат ранните записвания на летовници - обрисува се сред 10 и 20% растеж на туристите по отношение на предходната година.

Хотелиери и туроператори регистрират, че се възвръща ползата на туристи от Англия и Германия, написа Тravelnews. От тези две страни ранните записвания за летни почивки у нас са достигнали двуцифрени растежи в края на предходната година. Силно са нарастнали също по този начин полските и чешките туристи след ковид-пандемията. През юни се чака да се възстановят и визитите на летовници от Израел, които сега не могат да пътуват поради военния спор там.

За поредна година основен проблем за туристическия бранш у нас остава намирането на личен състав. Тези дни се организира трудова борса в Бургас, на която бяха оповестени над 300 свободни работни места. На него работодатели от Южното Черноморие оповестиха, че част от служащите им от предишния сезон, ще бъдат наети още веднъж, само че интензивно се търсят в допълнение камериерки, готвачи и общи служащи. Работната заплата спрямо предходната година е увеличена със 150-200 лв. и това е една от аргументите за растеж и на цените.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР